IDENTITATE FALSĂ DESCOPERITĂ DE JANDARMI

jandarmiÎn timp ce jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău executau acţiuni specifice de ordine şi siguranţă publică în târgul săptămânal Comăneşti, au depistat un bărbat sub o identitate falsă, care deţinea şi oferea spre comercializare cetăţenilor prezenţi în zonă, mai multe porcine, fără a poseda documente legale necesare desfăşurării unei astfel de activităţi.

Procedând la verificarea identităţii acestuia şi la sancţionarea sa conform prevederilor din Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă contravenţională în valoare de 500 lei, a reieşit că persoana în cauză se numeşte B.F.G. de 24 de ani, domiciliat într-o comună din judeţul Vrancea, jandarmii constatând totodată diferenţa între fizionomia persoanei sancţionate şi fotografia din cartea de identitate prezentată, acesta atribuindu-şi datele de stare civilă ale unei alte persoane, încercând astfel inducerea în eroare a jandarmilor şi sustragerea de la răspunderea pentru încălcarea respectivelor prevederi legale.

Urmare a acestui fapt, jandarmii au întocmit şi acte de constatare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile infracţiunii de fals privind identitatea (art. 327, al. 1, Cod Penal), acestea fiind predate lucrătorilor de poliţie pentru continuarea cercetărilor în acest caz.

Adauga un comentariu

*