Conducători auto depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice

Un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Bacau, a depistat in trafic un bărbat de 38 ani, domiciliat in Bacau, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Romanului avand o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Conducatorul auto a fost condus la Spitalul Judetean Bacau unde i s-au recoltat mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de catre o persoana care se afla sub influenta alcoolului, fapta prev si ped. de art. 336 al 1. Cod Penal.sub-influenta-alcoolului

Lucrătorii Postului de Poliţie Podu Turcului, aflându-se în serviciul de patrulare, au depistat pe DJ 241-str. Tudor Vladimirescu din com. Podu Turcului, jud. Bacău, un tânăr de 36 ani, din aceeași localitate, care aconducea un autoturism înmatriculat în Anglia, sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Mun. Adjud, jud. Vrancea unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, prev. de art. 336 alin. 1 Cod Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet

Adauga un comentariu

*