Premiera “Omul care a văzut moartea”, la Teatrului Municipal “Bacovia”

Sâmbătă, 13 februarie 2016, ora 18.00 – AVANPREMIERĂ

Duminică, 14 februarie 2016, ora 18.00 – PREMIERĂ

Teatrul Municipal „Bacovia” – Sala Mare

După şase ani de absenţă, îndrăgitul actor de comedie Florin Zăncescu, student al regretatului Dem Rădulescu, revine pe scena băcăuană, spre bucuria publicului şi a foştilor colegi de trupă. Artistul va putea fi admirat în noua producţie a Teatrului Municipal “Bacovia” “Omul care a văzut moartea”, un spectacol de Gheorghe Balint, adaptare după una dintre piesele de mare succes ale dramaturgului român Victor Eftimiu. AFIS OMUL CARE A VAZUT MOARTEA

Premiera va avea loc duminică, 14 februarie 2016, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal “Bacovia”, iar avanpremiera, sâmbătă, 13 februarie, de la aceeaşi oră. Parteneri de scenă ai actorului Florin Zăncescu, în spectacolul “Omul care a văzut moartea”, sunt actorii Bogdan Matei, Viorel Baltag, Florina Găzdaru, Ştefan Alexiu, Daniela Vrînceanu şi Alexandra Paşcu. Regia artistică, scenografia & adaptarea scenică sunt semnate de Gheorghe Balint iar muzica poartă semnătura lui Ciprian Manta.

Publicul l-a putut admira ultima dată pe actorul Florin Zăncescu pe scena Teatrului Municipal “Bacovia” în producţiile “Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea“, de I.L.Caragiale, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga, şi “La Bacău, într-o mahala”, un spectacol de Nae Cosmescu.

În 2016, îndrăgitul actor de comedie Florin Zăncescu sărbătoreşte 60 de ani de viaţă şi 35 de ani de teatru.

Florin Zăncescu s-a născut la 12 iulie 1956 în oraşul Comăneşti, judeţul Bacău. În 1981, a absolvit, cu nota 10 la examenul de diplomă, cursurile Facultăţii de Teatru Cinematografie şi Televiziune, specializarea Actorie, a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” Bucureşti, clasa profesorului universitar Dem Rădulescu. A fost actor al teatrelor din Botoşani (1981-1983), Bacău (1983-1993, 2001 – 2009) şi Constanţa (1993-2001). În perioada 2000 – 2001 a fost şef de secţie la Teatrul de Revistă „Fantasio” din Constanţa. Între anii 1986-1993 a fost profesor de actorie la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Bacău, la conducerea căreia s-a aflat în

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

perioada 1991-1993. În decursul carierei profesionale a obţinut mai multe premii naţionale şi diplome la diferite concursuri şi festiIvaluri, printre care Premiul de interpretare (Festivalul Teatrelor din Moldova, 1992), Premiul „Matei Millo” pentru cel mai bun actor (Festivalul Naţional al Teatrelor de Revistă), Premiul pentru rol secundar (Fifi Lobello din „Tichia cu clopotei”, de L. Pirandello, regia Dan Alexandrescu, Festivalul Restituirilor Dramaturgice, Botoşani, 1990). Din anul 2001 este directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău.

 

 

 

“Omul care a văzut moartea”, de Victor Eftimiu

 

Distribuţie:
Florin Zăncescu
Bogdan Matei
Viorel Baltag
Florina Găzdaru
Ştefan Alexiu
Daniela Vrînceanu
Alexandra Paşcu

 

Muzica: Ciprian Manta
Regia artistică, scenografia & adaptarea scenică: Geo Balint

Fotografiile şi grafica: Ioan Viorel Cojan

 

Directorul teatrului: Anca Sigartău

 

 

 

Vă aşteptăm cu drag la teatru!

Adauga un comentariu

*