Bănuiți de furt, depistați – bunuri sustrase, recuperate

Polițiștii au depistat doi minori, bănuți că ar fi sustras fiecare câte un telefon mobil, au fost depistați de polițiști. Telefoanele, în valoare de 2400 și 450 de lei, au fost recuperate.

Polițiștii din Dărmănești au depistat, în urma investigațiilor, un minor de 12 ani bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

Din cercetările polițiștilor a rezultat că la data de 27 ianuarie a.c. un minor de 10 ani a chemat într-o anexă a locuinței un minor de 12 ani, pe care îl cunoștea doar din vedere, pentru a face schimb de rechizite. Acesta din urmă, profitând de neatenția minorului de 10 ani ar fi sustras un telefon mobil în valoare de 450 de lei.

La data de 29 ianuarie a.c., tatăl minorului de 10 ani a constatat lipsa telefonului mobil și a sesizat Poliția Orașului Dărmănești.

Bunul sustras a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.politia-1368745250

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Bacău au depistat și condus la sediul unității de poliție pentru cercetări un minor de 17 ani bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt.

Din cercetările polițiștilor a rezultat că la data de 27 ianuarie a.c., bănuitul în timp ce se deplasa pe strada 9 mai din Bacău, ar fi acostat un alt tânăr de 17 ani, căruia i-a cerut telefonul mobil pentru a se uita la ceas, iar în momentul în care ar fi primit telefonul de la persoana vătămată și l-a însușit și a fugit.

Telefonul mobil sustras, în valoare de 2 400 de lei, a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Stimați părinți!

            Explicaţi copiilor că a fura este cel mai înjositor obicei, indiferent dacă este vorba de un creion sau o bicicletă!

             Dacă fiul sau fiica dvs. vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor şi nu acceptaţi răspunsuri facile!

             Dacă fiul sau fiica dvs. sunt invitaţi la o onomastică, verificaţi unde merg, luaţi legătura cu părinţii gazdă şi controlaţi-i la telefon;

              Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute;

            Mare grijă la anturajul copilului, verificaţi-i prietenii şi discutaţi cu părinţii acestora când aveţi dubii în privinţa lor;

            Educaţi copilul să nu primească daruri de la persoane necunoscute, să nu dea  relaţii despre programul de lucru al dvs și mai ales să nu primească în locuință persoane care nu fac parte din familie.

Adauga un comentariu

*