Strategie pentru sezonul rece: cum ne ingrijim corespunzator pielea?

ten_perfect_17272800Atunci cand anotimpul rece soseste, pielea sufera o serie de  transformari: de la uscaciune, senzatie de intepatura sau fisuri, pana la manifestari mai serioase.

80% din fiecare celula umana e formata din apa. In timpul iernii, celulele din interiorul pielii pierd cel mai usor tocmai acest element vital. Participa la deshidratarea accentuata frigul, vantul si ultra-violetele, prezente si in sezoanele reci.

Pe langa folosirea intensa a cremelor si lotiunilor de corp, este esentiala si hidratarea interna, ce iarna capata alte valente.

Iarna, consuma cat mai multe legume si fructe proaspete. Daca silueta îti permite si faci si sport, poti abuza chiar de citrice. Pe langa un aport urias de vitamina C, esentiala pentru piele si refacerea fibrelor de colagen, 1 kilogram de portocale poate înlocui 1 l de apa si, în plus au vitamine, minerale si fibre.

Reîntoarce-te la ceaiurile preferate, caldute, aromate eventual cu zeama de lamaie sau portocala de minimum 3 ori pe zi.

Tine mereu o sticla proprie de apa la îndemana – pe birou, în masina, la serviciu, pe noptiera si chiar în club, din care poti sorbi din cand în cand, chiar daca nu îti este sete. Ca sa fii mai atrasa de sticluta, strecoara înauntru cateva feliute de lamaie, de lime sau portocala, pentru un gust mai bun.

Daca vara trebuie mai multa hidratare si serumuri usoare, iarna este nevoie de creme bogate în lipide, care sa refaca structura pielii, asadar ritualul trebuie adaptat prin alegerea diferita a produselor.

Lotiunile tonice pentru fata trebuie sa fie obligatoriu fara alcool, care usuca pielea, si sa fie îmbogatite cu vitaminele A, C si E.

Nu se vor aplica masti de exfoliere sau de gomaj, decat cel mult o data pe saptamana.

Bea cate un pahar de apa eventual carbogazoasa, înainte de fiecare masa. Dioxidul de carbon poate ajuta la digestie. In plus, destinde stomacul, astfel ca vei manca mai putin si te vei simti mai bine. Si cand ti-e foame poti bea ceva mai multa apa.

Adauga un comentariu

*