Meteorologii au anunțat ca vremea se încalzește în următoarele două săptămâni

vremea-se-incalzesteVremea se va încalzi treptat în urmatoarele doua saptamâni, valorile termice din timpul zilei urmând sa fie pozitive în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitatiile vor fi în general mixte si de slaba intensitate.

În Moldova, vremea se va încalzi treptat, iar media temperaturilor maxime va creste de la zero grade, pe 25 ianuarie, la 9 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, în acelasi interval, sa depaseasca usor punctul de înghet. Ulterior, pâna pe 7 februarie, se vor înregistra medii pozitive ale temperaturii aerului, ziua si usor negative, noaptea, conditii în care atât maximele, cât si minimele vor fi usor mai ridicate decât normele termice din aceasta perioada a anului. Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte va fi ridicata în 25-26 ianuarie, spre sfârsitul primei saptamâni si, din nou, în unele zile ale intervalului 1-5 februarie, când vor exista si conditii de producere a poleiului.

La munte, vremea se va încalzi treptat, iar media temperaturilor maxime va creste de la -5 grade Celsius la 4 grade, pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, în medie, la -2 grade, la sfârsitul aceluiasi interval. În perioada 29 – 31 ianuarie se va produce o racire usoara, dar din 1 februarie se vor înregistra zilnic medii usor pozitive ale temperaturii aerului. În plus, vor cadea ninsori slabe în primele doua – trei zile ale întervalului de referinta, spre sfârsitul primei saptamâni si, din nou, în unele zile ale intervalului 1-7 februarie.

Adauga un comentariu

*