Cele mai bune exfoliante naturale pentru față și corp

peelingPielea feţei şi a corpului are nevoie, săptămânal de o exfoliere blândă, pentru a elimina celulele moarte şi a stimula formarea de celule noi și implicit regenerarea pielii. Procesul de exfoliere este o necesitate în ritualul de înfrumuseţare al fiecărei femei şi, din fericire, nu costă mult, deoarece ingredientele se află chiar în bucătăria ta.

Zonele care au mare nevoie de exfoliere săptămânală sunt coatele, tălpile şi faţa. Pe picioare, peelingul stimulează circulaţia sângelui, ameliorează celulita şi previne creşterea firelor de păr sub piele, în timp ce tenul devine mai catifelat și mai luminos

Peeling cu banană

Această rețetă este ideală pentru tenurile grase întrucât nu conține uleiuri.

Ingrediente: 1 banană coaptă și 3 lingurițe de zahăr brun.

Întru-un bol de sticlă, pasează banana fără să o zdrobești complet, adaugă cele trei lingurițe de zahăr și amestecă bine. Aplică pasta obținută printr-un masaj circular al tenului, insistând pe zona T (bărbie, nas, frunte), apoi clătește cu apă călduță.

Peeling cu lămâie

Lămâia are proprietăți astringente, de curățare și detoxifiere a pielii. Acest scrub facial îți va curăța în profunzime tenul și îl va hidrata.

Ingrediente: 3 linguri de zahăr brun, 1-2 linguri de ulei de măsline și suc de la o jumătate de lămâie.

Se amestecă zahărul cu uleiul de măsline, apoi se adaugă sucul de lămâie. Se aplică amestecul pe ten prin mișcări circulare, blânde. Exfolierea ar trebui să acopere, de asemenea, zona gâtului și a decolteului, o zonă adeseori neglijată de femei.

Peeling cu cafea

Scrubul pe bază de cafea este cunoscut ca fiind un inamic al celulitei, întinerind vizibil pielea. De asemenea, acesta va îndepărta eficient celulele moarte de la suprafața pielii și o va hidrata intens, oferindu-i un aspect sănătos.

Ingrediente: jumătate de ceașcă de zahăr brun, 1 cană de cafea măcinată (sau chiar zaț folosit), 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de miere.

Într-un bol, se amestecă toate ingredientele până se obține o pastă. Se aplică pe pielea udă prin mișcări circulare, insistându-se pe zonele cu celulită, fese, coate, genunchi. Acest tratament se poate aplica de 2 ori pe săptămână.

Peeling cu fulgi de ovăz

Ovăzul are o mare putere de curățare a pielii, precum și de hidratare.

Ingrediente: jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz, jumătate de ceașcă de sare marină/sare roz de Himalaya, 2 linguri de ulei de măsline.

Se amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obținută se aplică pe pielea umedă, prin mișcări circulare. După ce ai acoperit toate zonele corpului, se lasă să acționeze 10 minute, după care se clătește din abundență cu apă călduță.

După ce ai realizat exfolierea, aplică întotdeauna o cremă hidratantă.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*