Polițiștii au reținut un bărbat care a accidentat mortal o persoană și a părăsit locul faptei

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii au stabilit că acesta ar fi condus un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului, a accidentat o femeie care se deplasa pe carosabil și ar fi părăsit locul accidentului fără a anunța evenimentul și fără încuviințarea polițiștilor.accident

Polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 34 de ani, din comuna Buhoci, despre faptul că in timp ce conducera un autoturism pe DJ 252 Buhoci, a surprins și accidentat o persoană de sex feminin, care se deplasa pe partea carosabilă.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat  că după producerea evenimentului rutier conducătorul auto a părăsit locul accidentului, deplasandu-se la domiciliul său din comuna Buhoci.

Ulterior a revenit la locul accidentului însoțit de o rudă și împreuna au urcat victima în autoturism, îndreptându-se spre municipiul Bacău.

Pe timpul deplasarii au anunțat prin 112 producerea evenimentului.

Echipajul medical a constatat decesul victimei, o persoană de 71 de ani, din comuna Buhoci.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbatul de 34 de ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și  conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Adauga un comentariu

*