Reținut și cercetat pentru contrabandă cu țigarete

Polițiștii au reținut un bărbat din județul Neamț, care a fost depistat într-un tren în timp ce transporta aproape 53 000 de țigarete de contrabandă.tigari_contrabanda

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean al Poliției Transporturi Bacău, aflați în serviciul de patrulare în trenul IR 1652 Suceava Nord-Bucureşti Nord, pe relaţia Bacău-Adjud, au depistat un bărbat de 38 de ani, din județul Neamț, care avea asupra sa patru bagaje voluminoase.

În urma verificării conținutului bagajelor polițiștii au stabilit că cel în cauză transporta 2.649 pachete ţigări de diferite mărci, nemarcate sau cu marcaje fiscale emise de  Republica Moldova.

Țigaretele, în valoare totală de aproximativ 18.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Faţă de bărbatul de 38 de ani s-a luat măsura reţinerii pe o perioada de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşiri infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

 

Adauga un comentariu

*