Polițiștii acționează pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite

Polițiștii de investigarea criminalității economice au constatat două infracțiuni de evaziune fiscală și au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în urma unor acțiuni desfășurate în județul Bacău, pe linia protejării populației împotriva unor activități comerciale ilicite.timthumb

Poliţiştii de investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat, pe raza județului, acţiuni preventiv-reactive, care au vizat asigurarea unui climat de siguranță mediului de afaceri și protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În cadrul acestor acțiuni polițiștii au efectuat verificări la 41 de societăți comerciale și 19 persoane fizice.

În urma controalelor, au fost înregistrate 2 de dosare penale, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și au apliocat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38 590 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat carne și produse din carne, legume, fructe și băuturi alcoolice, în valoare totală de 1 754 de lei.65 de kg.

Exemple semnificative:

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Bacău, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din verificări a rezultat că în perioada 2010-2015 reprezentanții societății au înregistrat în documentele contabile cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale.

Cheltuielile reprezentau relaţii comerciale cu alte societăți din țară, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de peste 1 300 000 de lei.

La finalizarea cercetărilor dosarul penal va fi înaintat unităţii de parchet ce supraveghează cauza, cu propuneri corespunzătoare.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din municipiul Bacău, polițiștii de investigarea criminalității economice au stabilit că angajații societății nu au înregistrat în cele două case de marcat suma de 376 de lei, nejustificând astfel din punct de vedere legal suma în cauză.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale și confiscarea sumei de bani, în conformitate cu prevederile O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

La o societate comercială din comuna Palanca, polițiștii au identificat, expuse la vânzare, 25 kg. legume și fructe, pentru care nu deținea documente legale de proveniență.

S-a luat măsura sancționării contravenționale cu amnedă în valoare de 5 000 de lei și s-a dispus confiscarea valorică a mărfii în cauză.

Adauga un comentariu

*