Măsuri suplimentare pentru o minivacanță de 1 Decembrie în siguranță

138Aproximativ 1000 de polițiști se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică, în minivacanța de 1 decembrie. Polițiștii vă recomandă să respectați regulile de circulație, să circulați cu viteză adaptată condițiilor meteo și să respectați regulile de conduită preventivă.

Polițiștii băcăuani sunt la datorie, în serviciul comunității, în perioada minivacanței de 1 decembrie, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor și libertăților cetățenilor.

În perioada minivacanței de 1 decembrie, aproape 1 000 de polițiști vor acționa pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și vor intervene atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul polițiștilor angrenați în activități, în perioada 28 noiembrie a.c. – 1 decembrie a.c., 620 sunt polițiști de ordine publică, 185 de polițiști de la rutieră și peste 190 sunt de la celelalte structuri, respectiv, investigații criminale, luptători de intervenție rapidă, arme explozivi și substanțe periculoase.

În această perioadă, 345 de patrule de siguranță publică, pedestre și auto, vor acționa pentru menținerea ordinei și siguranței publice.

Polițiștii rutieri vor acționa pe întreaga rețea de drumuri, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere, precum și, prin intensificarea activităților specifice, potrivit competențelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influența băuturilor alcoolice. Vor fi folosite 44 de aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

Polițiștii băcăuani sfătuiesc cetățenii care intenționează să participle la manifestările publice ce se vor desfășura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să evite conflictele de orice natură.

Pentru o călătorie sigură în condițiile scăderii temperaturilor și apariției fenomenelor meteo specifice, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, să conducă cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

  • Dotați-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece
  • Informați-vă asupra condițiilor de deplasre pentru traseul ales, precum și cu privire la condițiile meteo pentru zona tranzitată
  • Evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a mecanismului de frânare al autovehiculului
  • Este bine să aveți la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/ nisip și lanțuri
  • Asigurați-vă că sistemele de iluminare-semnalizare și cele de climatizare funcționează corespunzător
  • Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri
  • Păstrați o distanță mai mare în raport cu autovehiculul care circulă în fața dumneavoastră
  • Respectați indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.
  • În zilele cu precipitații și temperature scăzute, fiți mai atenți la pietoni!

 

Adauga un comentariu

*