RECOMANDĂRI PREVENTIVE PENTRU UN TRAFIC RUTIER ÎN SIGURANŢĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică  COD GALBEN,  în care se arată că în intervalul 24.11.2015 ora 16.00 – 25.11.2015, ora 14.00, în 14 județe între care și județul Bacău, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent.cumcirculamconditiideiarna-1419871090

În aceste condiţii Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed, acoperit cu polei sau zăpadă să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului.

Este absolut necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să se efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare şi să se evite, pe cât posibil, efectuarea manevrelor de depăşire, care se dovedesc extrem de periculoase.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.

Informaţi-vă din timp cu privire la starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi!

Înainte de a pleca la drum verificaţi starea tehnică a autoturismului!   Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare si de dezaburire sunt în stare de funcţionare!

Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanţuri antiderapante.

Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul care circulă în faţa dvs.

Luaţi în calcul faptul că pe un drum alunecos distanţa dintre autovehicule trebuie să fie mai mare, iar viteza de deplasare trebuie să fie mai redusă.

Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie si de frânare ale autovehiculului!

În condiţii de zăpadă si polei, folosiţi cu precădere frâna de motor!

 

Adauga un comentariu

*