ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR BĂCĂUANI, PENTRU PREVENIREA VICTIMIZĂRII PRIN ACCIDENTE RUTIERE

39 de conducători auto au rămas fără premise de conducere în urma acțiunilor de prevenire a accidentelor rutiere, desfășurate la sfârștul săptămânii trecute, în județul Bacău. În total polițiștii au constatat 571 de abateri de la normele rutiere.politia_rutiera

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat, în perioada 20-22 noiembrie a.c., în județul Bacău, o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

S-a acționat în principal pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor frecvent generatoare de accidente rutiere (pietoni, modul in care sunt respectate normele privind acordarea priorităţii şi respectarea regimului legal de viteză).

Polițiștii au constatat 571 de abateri de la normele rutiere și au aplicat tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 149 910 lei.

De asemenea, polițiștii au constatat 8 infracțiuni, au reținut 39 de permise de conducere, dintre care 33 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h și au retras 7 certificate de înmatriculare.

EXEMPLE:

Un bărbat de 29 de ani, din județul Suceava, a fost depistat în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și conducea un autoturism pe D.N 11, în localitatea Măgura.

Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la S.J.U. Bacău, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Un bărbat de 46 de ani, din București a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism, pe D.N. 2, în localitatea Răcăciuni, cu viteza de 154km/h.

Față de conducătorul auto s-a luat măsura sancţionării contravenționale, iar compelementar s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării.

Un constănțean de 48 de ani, a fost depistat conducând un autoturism cu viteza de 121 km/h, pe D.N. 2, în localitatea Cleja.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravențional, iar compelemntar s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării.

O persoană de sex feminin de 58 de ani, din județul Iași a fost depistată de către polițiști în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 2, în localitatea Filipești, cu viteza de 114 km/h.

Față de conducătoarea auto s-a luat măsura sancţionării contravenționale, iar compelementar s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării.

Adauga un comentariu

*