Furt din buzunare, cercetat de polițiști

Polițiștii au fost sesizați de către o persoană de sex feminin de 50 de ani, din Bacău, despre faptul că în timp ce se afla  într-un birou notarial din municipiu i s-a sustras din buzunar suma de 40 de lei, de către o persoană necunoscută, care a fost imobilizată de celelalte persoane aflate în biroul notarial.hot-de-buzunare

La fața locului polițiștii au identificat un bărbat de 56 de ani, din județul Timiș, stabilind că acesta a profitat de neatenția părții vătămate și i-a sustras din buzunar suma de 40 de lei.

Banii sustrași au fost recuperați și restiuiți persoanei vătămate.

În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că același bărbat ar fi sustras la data de 11 noiembrie a.c. suma de 1300 de lei din buzunarul unei persoane de sex feminin,care se afla într-un alt birou notarial din Bacău.

De asemenea, din verificările polițiștilor a mai rezultat că bărbatul de 56 de ani este urmărit național, întrucât se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 2,9 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În cauză s-a  întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt, urmând a se stabili întreaga activitate infracțională a bănuitului.

ATENŢIE LA GENŢI ŞI BUZUNARE!

  • Ţineţi poşeta sau genta cât mai aproape de corpul dumneavoastră
  • Nu lăsaţi bani, acte, telefoane mobile etc. în buzunarele exterioare ale articolelor de îmbrăcăminte. Ţineţi aceste obiecte în buzunarul interior al jachetelor sau în genţi.
  • Nu ţineţi ruscasul pe umeri atunci când vă aflaţi în autobuz. Pe lângă faptul că incomodaţi ceilalţi călători, sunteţi o ţintă sigură pentru hoţi, care profită de aglomeraţie pentru a sustrage obiecte din acesta
  • Când sunteţi la cumpăraturi nu lăsaţi poşetele sau genţile nesupravegheate în căruciorul de cumpărături
  • NU fiţi indiferenţi dacă observaţi pe cineva că a sustras obiecte din buzunarul sau geanta unui cetăţean

Adauga un comentariu

*