Cele mai delicioase băuturi pentru întărirea sistemului imunitar

Pentru a avea o protecție cât mai ridicată împotriva bolilor sezonului rece este indicat consumul de alimente şi băuturi care conţin substanţe protectoare sistemului imunitar. Fructelor şi legumelor au un nivel crescut de antioxidanţi, vitamine şi minerale care îţi pot întări sistemul imunitar şi pe care le pot fi consumate sub formă de băuturi delicioase, pline de beneficii pentru organism.imunitate

Toamna și-a intrat în drepturi, iar sezonul virusurilor şi răcelilor a început, așa că este indicat să ne protejăm împotriva lor, pentru a le ține la distanță, astfel că vă propunem câteva băuturi ce ajută la întărirea sistemului imunitar.

Sucul de lămâie – Lămâia este frunctul ce îl găsim tot anul în piaţă sau în magazinele alimentare, dar totodată unul dintre cele mai benefice fructe pentru organism. Conţine antioxidanţi şi vitamina C, care ajută la intărirea sistemului imunitar şi creează un echilibru între nivelurile de acizi din corp. Aşadar, consumul unui suc de lămâie zilnic ajută la protejarea puternică a organismului de boli.

Sucul de kiwi – Un alt ajutor puternic al sistemului imunitar este sucul de kiwi. Acesta conţine niveluri ridicate de Vitamina A, Vitamina C şi Vitamina E, elemente esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. De asemenea, sucul de kiwi are un conţinut ridicat de fibre şi potasiu, protejându-te împotriva bolilor de inimă.

Sucul de sfeclă roşie – Pe lângă faptul că are abilitatea de a întări serios sistemul imunitar, sucul de sfeclă roşie este extrem de benefic pentru sănătate. Are numeroşi nutrienţi esenţiali organismului, cum ar fi: Vitamina C, carotenoizi, sulf, fier, calciu, magneziu şi potasiu. Această băutură, consumată regulat, are posibilitatea de a îmbunătăţi funcţionarea creierului, de a curăţa sângele şi de a întări ficatul şi vezica urinară. Deşi se poate consuma simplu, dacă aroma sa ţi se pare prea puternică, poţi adăuga şi morcovi sau mere pentru savoare.

Sucul de morcovi – Este o băutură dulce şi extrem de sănătoasă atât de cei mici, cât şi de cei mari, fiind un bun ajutor al sistemului imunitar şi al sănătăţii. Conţine Vitamina C, complexul de Vitamine B, potasiu, fier, sodiu şi fosfor care ajută la prevenirea bolilor, îmbunătăţirea funcţiilor ficatului şi buna funcţionare a sistemului nervos. De asemenea, consumul regulat de suc de morcovi poate ajuta la alcalinizarea sângelui şi tonifierea pereţilor intestinelor.

Ceaiul verde – Perfect pentru întărirea sistemului imunitar, ceaiul verde introduce substanţa numită EGCG (galat epigallocatechin) în organism, substanţă care luptă cu bacteriile nocive din organism şi previne multiplicarea virusurilor în corp. Conform unor studii recente, EGCG poate să controleze şi dezvoltarea cancerului.

Adauga un comentariu

*