S-a dat startul celor 8 case: BIG BUILDING 2015

România este una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană, unde peste 5 milioane de oameni locuiesc în condiții care le pun în pericol sănătatea, educația și dezvoltarea. 41,2% dintre români nu au grupuri sanitare în casă (în timp ce media europeană este de 3,1%), iar 58% dintre români trăiesc în locuințe suprapopulate (în pe când media europeană este de 17,8%).

FB-cover-cu-sigla-Dedeman
Habitat for Humanity este prezenta in 70 de țări cu misiune de a eradica locuirea saraciei. Cu sprijinul Habitat for Humanity România, peste 36.000 de oameni au loc mai bun în care să trăiască.

La conferinta de presă de luni 5 octombrie conferinta care a deschis evenimentul BIG BUILD 2015 au participat:

Mario DeMezzo este directorul naţional al Habitat for Humanity România
Greg Foster, Area Vice-President Habitat for Humanity Europe, Middle East and Africa
Radu Ababei, viceprimar Bacău
Dragoș Pavăl, președinte Dedeman Romania
CONF 4Clive Rainey, primul voluntar international care a crezut in Habitat for Humanity si s-a suit acum 34 de ani intr-un avion fiind voluntar in afara SUA, si care dupa 34 ani inca mai este voluntar.

Dedeman sprijina misiunea Habitat for Humanity, de a eradica locuirea saracacioasa, inca din 2005, prin importante donatii in materiale si bani.

CONF 3„Zilnic le oferim clientilor nostri cele mai bune solutii pentru constructia, renovarea sau amenajarea casei. Sunt insa si familii, si din nefericire, multe la numar care nu au si nu isi permit sa construiasca un loc al lor, pe care sa il numeasca „acasa”. Tocmai de aceea ne-am alaturat celor de la Habitat for Humanity pentru ca 8 familii din Bacau sa ajunga sa descopere confortul si siguranta unui camin”. A declarat Dragos Paval, presedintele Dedeman.

CONF 5„Cele mai importante lucruri din viata unui om se intampla acasa. Aici primim ingrijirea si dragostea atunci cand suntem mici, educatia si valorile care ne vor ghida in viata, aici invatam respectul pentru semenii nostri si aici suntem fericiti alaturi de cei dragi.
Impreuna cu Dedeman suntem cu un pas mai aproape de visul nostru: ca fiecare familie sa aiba o casa decenta in care sa traiasca. In numele celor 8 familii care vor avea in sfarsit propria casa,multumim Dedeman pentru generoasa contributie la BIG BUILD”, a declarat Mario
DeMezzo directorul naţional al Habitat for Humanity România.

La intrebarea „De ce ar trebui sa faca oamenii voluntariat? Clive Rainey a raspuns: pentru a invata adevaratul sens al vietii. Adevarata putere nu vine cu un birou ales, devenind un dictator sau oricare alte modalitati artificiale de a conduce.CONF 6 CONF 7
Adevarat putere vine din abilitatea de a face o diferenta in vietile noastre si in vietile altora, altfel, la ce ne-ar folosi puterea? Eu cred ca o lunga si buna activitate de voluntariat ar trebui sa fie o cerinta majora pentru cineva care vrea sa fie ales!

Partenerii Big Building
Au raspuns apelului Habitat for Humanity Romania si au donat bani sau materiale de constructie: Dedeman, Kaufland, Tondach,Kronospan,AdePlat,Teraplast,Politub, MTI-Saint Gobain Group, AkzoNobel, DB Schenker, Fiskars, Epics Photobooth, Aqua Carpatica.

Adauga un comentariu

*