Cum plătești mult mai puțin pe transferurile de bani în alte țări direct în contul bancar

Primul pas ar fi să se renunțe la transferurile de cash, pentru că un client care trimite bani așa plătește nu doar pentru taxele de serviciu, schimb valutar, ci și pentru chiriile sediilor sau comisioanele pe care le rețin magazinele sau băncile care găzduiesc serviciile de transfer de bani.istock_000061353750_double

Cu transferurile internaționale din cont bancar în cont bancar, dar cu ajutorul serviciilor intermediare ca TransferGo, lucrurile sunt mult mai simple și mai ieftine. În plus, nu e nevoie să se mai deplaseze nici expeditorul, nici destinatarul la vreun magazin sau un sediu de bancă să ridice banii. Ei ajung direct în contul bancar al destinatarului indiferent de bancă, în maxim 24 de ore în zilele lucrătoare.

E atât de simpu încât oricine poate transfera bani direct de pe smartphone sau calculator, din confortul propriei case. Pașii de transfer sunt următorii – de urmat pentru expeditor:

1. Se creează o înregistrare pentru un transfer nou
2. Se alege suma și țara unde vrei să trimiți bani
3. Se completează datele destinatarului – contul bancar unde ajung banii
4. Se alege metoda de plată pentru transferul local (ebanking sau card de debit – dacă e posibil din țara din care se trimit banii)
5. Se face transferul local conform instrucțiunilor, în moneda țării din care se trimit banii
6. Compania confirmă primirea transferului local, face verificările legale și, dacă totul e în regulă
7. Banii ajung în contul bancar al destinatarului, indiferent de bancă, în maxim 24 de ore în zilele lucrătoaretransfer-de-bani_infographic-money-transfer

TransferGo funcționează reglementat de FCA (autoritatea de reglementare financiară din Marea Britanie) și de HMRC (autoritatea fiscală și comercială), ambele numere de înregistrare fiind prezente în partea de jos a site-ului. În acest moment compania procesează peste 20.000 de tranzacții lunar și are deja peste 85.000 de clienți care beneficiază de transferuri internaționale în maxim 24 de ore în zilele lucrătoare, iar banii ajung direct în contul bancar al destinatarului, indiferent de bancă.

E infinit mai ieftin decât direct prin bănci sau prin metodele de trimitere cash. Dacă ai fi trimis pe 26 august 500 lire sterline cu TransferGo către România, destinatarul ar fi primit 2979.33 lei în contul din țară, cu 114 lei mai mult decât prin MoneyGram, respectiv cu 64 lei mai mult decât prin Wester Union. Dacă ar fi ales HSBC, destinatarul ar fi primit cu 197 de lei mai puțin!

Adauga un comentariu

*