Cum se prepară aluatul perfect pentru clătite

imageUnul dintre cele mai cunoscute și mai clasice deserturi, ușor de preparat și cu o consistența considerabila, clătitele, au ramas un dulce preferat de toata lume.

Chiar dacă nu sunt greu de facut, rețetele de clătite sunt deversificate, în funcție de fiecare, astfel că vă spunem cum să preparați cel mai bun aluat.

Amestecaţi ouăle cu făina

Spargeţi într-un castron 4 ouă şi bateţi-le cu un vârf de sare, 50 grame de zahăr tos şi opţional un strop de esenţă de vanilie (sau ce esenţă preferaţi). Într-un alt vas, puneţi 250 grame de făină în formă de movilă, apoi faceţi în mijloc o adâncitură în care adăugaţi ouăle. Amestecaţi ouăle cu făina.

Încorporaţi treptat laptele

Adăugaţi treptat câte 50 ml de lapte, pe măsură ce făina îl înghite, şi amestecaţi cu telul fără să bruscaţi aluatul, ca să nu devină prea consistent. În total folosiţi 500 ml lapte.

Terminaţi aluatul

Încorporaţi 50 grame de unt topit. Când aluatul este gata, strecuraţi-l printr-o strecurătoare fină şi lăsaţi-l să se odihnească 60 de minute la frigider.

Turnaţi aluatul în tigaie

Turnaţi un polonic mic de aluat de clătite într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei, şi cu o mişcare de rotaţie rapidă, repartizaţi uniform aluatul pe fundul tigăii, înainte să se coaguleze. Când s-a făcut pe o parte, întoarceţi clătita şi prăjiţi şi pe cealaltă parte.

Suprapuneţi clătitele

Aşezaţi fiecare clătită nouă peste precedenta şi acoperiţi cu o farfurie. Astfel se răcesc mai încet şi umiditatea le menţine moi. De asemenea, puteţi pune farfuria pe bain-marie, ca să rămână calde toate clătitele.

Adauga un comentariu

*