Cum ne mentinem sanatatea plamanilor intr-un mod natural

111ceai_publimedia_647_2010051893526_771Sănătatea plămânilor este vitală, mai ales că trăim într-o lume în care a fi fumător nu mai este ceva tabu. Din contră, orice om are cel puțin o cunoștință sau chiar pe cineva apropiat care fumează și asta este ceva normal. Cu toate acestea, trebuie să știi că plămânii pot fi afectați de fumul din jurul tău, mai ales dacă inhalezi direct fumul de țigară o perioadă lungă de timp în mod frecvent.

Așadar, dacă vrei să îți ții plămânii sănătoși sau să scapi de o bronșită serioasă sau alte afecțiuni pulmonare, iată câteva ceaiuri pentru sănătatea plămânilor tăi.

Ceai Lemn Dulce

Ceaiul de rădăcină de lemn dulce, pe lângă efectele extraordinare în vindecarea ulcerului gastric, este foarte bun expectorant în tratamentul tusei și al inflamațiilor bronșice. Datorită conținutului bogat în glycirizină (un amestec de săruri de potasiu și calciu al acidului glicyrizic), rădăcina de lemn dulce are acțiuni expectorante și antiinflamatoare și este folosit chiar și în tratamentul tuberculozei.

Ceai de Iarbă Mare

Ceaiul de iarbă mare are ca recomandare majoră ca și calmant în tuse. Prezența alantolactonelor și a uleiului esențial imprimă rădăcinilor proprietatea de-a modifica secrețiile bronșice și au acțiune bacteriostatică, în special asupra bacilului Kock și proprietăți antihelmintice.

Ceai de Lumânărică

Ceaiul de lumânărică este excelent pentru sănătatea plămânilor, datorită mucilagiilor și saponozidelor, iar ceaiurile pe bază de lumânărică au acțiune emolientă și expectorantă, fluidificând secrețiile bronșice, având proprietăți sudorifice și ușor diuretice. Se folosește fără probleme în stările inflamatorii ale căilor respiratorii, ca tratament simptomatic în tuse,guturai, tuse uscată, congestii ale aparatului respirator, expectorant.

Ceai de Podbal

Ceaiul de podbal este bun pentru sănătatea plămânilor, mai ales în afecțiuni pulmonare cronice, în emfizemul pulmonar cronic, în silicoză și astmul bronșic. Este foarte bun curățător în excesul de mucus din plămâni și bronhii.

Ceai de Busuioc

Ceaiul de busuioc este foarte bun pentru sănătatea plămânilor, datorită compoziției foarte bogate a uleiului volatil pe care îl conține se recomandă în tulburări ale căilor respiratorii. În uzul intern are acțiuni antiseptice, antispatice și este un puternic dezinfectant al căilor respiratorii și un stimulent al secrețiilor bronșice, bun expectorant.

În tratarea bronșitelor sau tuselor din răceli și gripe mai poți bea următoarele ceaiuri: ceai de iederă (spasme bronșice), ceai de ienupăr, ceai de isop (guturai și gripe), ceai de măghiran, ceai de nalbă mare (inflamațiile mucoaselor căilor respiratorii) și ceai de frunze de castan.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*