Struguri rosii si ce beneficii au asupra sanatatii

tn_struguri-20130926-174355Strugurii sunt parcă un dar divin, deoarece beneficiile consumului lor sunt imense. Strugurii roșii, dar și vinul roșu sunt două dintre cele mai bune tratamente naturiste de care omul modern are mare nevoie.

Toamna bate la ușă, deci roadele pământului se vor pune pe tavă și acest an, deci trebuie să profităm de beneficiile strugurilor, unele dintre cele mai sănătoase fructe. Strugurii sunt parcă un dar divin, deoarece beneficiile consumului lor sunt imense. Strugurii roșii, dar și vinul roșu sunt două dintre cele mai bune tratamente naturiste de care omul modern are mare nevoie.

Curăță intestinele și rinichii și sunt cea mai bună sursă de vitamine împotriva anemiei

De la tratarea depresiilor, la ajutor în curele de slăbire, dar și întărirea pereților vaselor sangvine, strugurii roșii nu trebuie să lipsească din dieta de toamnă a oamenilor. Boabele de struguri roșii sunt pline de apă pură, care se apropie ca și conținut cu cele mai bune ape minerale din lume. Strugurii roșii întăresc mușchiul cardiac, curăță intestinele și rinichii și favorizează metabolismul. De asemenea, strugurii roșii sunt o armă excelentă împotriva unor boli grave, precum TBC, astm bronșic sau boli cardiovasculare.

Bogați în fibre și minerale, strugurii roșii sunt un puternic laxativ, de aceea se recomandă persoanelor cu probleme de constipație sau persoanelor supraponderale. 100 de grame de struguri conține 72 de calorii, ceea ce îi pune în categoria fructelor care dau energie. De aceea sunt de nelipsit din alimentația copiilor și sportivilor.

Cel mai bun remediu pentru prevenirea îmbătrânirii și zbârcirii tenului, cura de struguri roșii

Strugurii roșii sunt foarte sănătoși, mai ales dacă sunt consumați cu tot cu coajă și sâmburi. Coaja conține cele mai multe dintre substanțele nutritive, iar sâmburii au proprietatea de a reduce colesterolul.

Strugurii roșii, precum și vinul roșu sunt foarte importante pentru îndepărtarea îmbătrânirii și a pielii zbârcite. Vitamina PP prezentă în sâmburii de struguri este folosită în numeroase produse cosmetice, dar consumați proaspeți, strugurii roșii au puternice efecte de menținere a frumuseții și sunt excelenți în curele de dezintoxicare. Femeile de toate vârstele nu ar trebui să sară peste cura de struguri roșii de toamnă, astfel își vor menține tenul, pielea și sănătatea internă cât mai tinere și frumoase.

Sucul de struguri roșii băut pe stomacul gol dimineața este cel mai bun tratament pentru prevenirea și tratarea aritmiei, aterosclerozei, dispneei, edemului cardiac și infarctului miocardic, deoarece curăță vasele sangvine de depunerile de colesterol. Curele de struguri trebuie să dureze minimum o lună pentru a avea efectul dorit. Se mănâncă 2 kg de struguri roșii pe zi, împărțite în 5 porții pe durata întregii zile.

Aliat puternic împotriva oboselii, stărilor de oboseală cronică și stres

Împotriva depresiei și stărilor de epuizare psihică sau fizică se tratează punând la infuzat 7 frunze de viță de vie roșie, în 500 ml de apă fiartă timp de 30 de minute. Se bea dimineața și după-amiaza. Ochii obosiți se spală cu tampoane îmbibate în aceeași apă.

Persoanele care vor să țină cură de struguri roșii pentru slăbit, au toate șansele să slăbească ușor, deoarece nu se vor resimți stările de depresie și stres din cauza înfometării. Să mănânce pe durata unei zile 2 kg de struguri roșii, cu tot cu coajă și sâmburi, timp de 1-2 luni, în funcție de cât își doresc să dea jos.

Copiii anemici și persoanele care suferă de anemie să facă cură de o lună cu struguri roșii. Dimineața se mănâncă pe stomacul gol un strugure mediu roșu, înainte cu 2 ore de prânz se mai mănâncă unul, iar după 3 ore de la masă un alt strugure mediu.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*