Sanatate si frumusete intr-o cana- Beneficiile teiului

Începutul verii aduce cu sine mireasma îmbătătoare a teilor înfloriți.Spre sfarsitul lunii iunie, florile acestui copac umplu aerul cu un parfum dulce. Teii sunt copaci mari si frunze in forma de inima. Unele legende spun ca cei care adorm sub un tei, ar putea ajunge pe un taram fermecat.ceai-de-tei

Florile de tei sunt detoxifiante

Având proprietăți sudorifice și diuretice, florile de tei favorizează nu doar transpirația, dar și secrețiile urinare. O cură de două-trei săptămâni cu ceai din flori de tei reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de detoxifiere a organismului. În acest scop, este necesar să consumi câte două-trei căni de ceai de tei zilnic.

Florile de tei combat insomniile

Efectele relaxante ale ceaiului de tei sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Pentru un somn liniștit, trebuie să consumi în fiecare seară, înainte de culcare, o cană de ceai de tei, eventual îndulcit cu puțină miere. Vei adormi mai repede, vei avea un somn liniștit, iar organismul se va recupera rapid.

Frunzele de tei, eficiente în cazul conjunctivitelor

Nu sunt parfumate precum florile, dar sunt cel puțin la fel de eficiente. Frunzele de tei sunt un remediu eficient în cazul conjunctivitei infecțioase simple. Datorită acțiunii lor antipruriginoase, frunzele de tei restabilesc echilibrul pielii din jurul ochilor. Ochii umflați și roșii vor fi, astfel, dați uitării. Pentru aceasta, pregătește o infuzie de frunze de tei și strecoar-o. După ce se răcește, curăță ușor ochii cu o compresă îmbibată în infuzie.

Teiul, un remediu eficient în gută

Grație acțiunii sale diuretice, scoarța de tei este de mare ajutor în cazul gutei. Această afecțiune foarte dureroasă se datorează acumulării de acid uric la nivelul articulațiilor. Coaja de tei intervine dizolvând acidul uric. În acest scop, persoanele afectate de această boală trebuie să urmeze o cură de două-trei săptămâni cu ceai de tei, consumat în câte două-trei reprize zilnic. Totuși, această cură trebuie să vină în continuarea tratamentului medicamentos, și nu să îl suplinească.

Remediu împotriva anxietății

Virtuțile anxiolitice și sedative ale florilor de tei sunt benefice sistemului nervos, eliminând anxietatea, depresia și contribuind la relaxarea organismului. Pentru aceasta, bea în fiecare seară, înainte de culcare, o ceașcă de ceai de tei. Durata acestui tratament este de trei săptămâni, iar eficiența este garantată.

Combate durerile de cap și migrenele

Datorită acelorași proprietăți anxiolitice și sedative, florile de tei stabilesc echilibrul nervos și combat migrenele și durerile de cap de origine nervoasă. Infuzia de flori de tei se consumă în momentul apariției durerilor, iar efectul este rapid.

Un aliat de nădejde pentru sănătatea și frumusețea pielii și părului

Infuzia de tei dă luminozitate tenului, atenuează ridurile și pistruii și stimulează creșterea părului. Băile cu infuzie de tei au darul de a catifela pielea. Pentru a te bucura de beneficiile teiului asupra pielii, infuzează 100 g flori de tei într-un litru de apă timp de un sfert de oră. Toarnă această infuzie în cada cu apă. Pentru față, îți recomandăm următoarea loțiune: fă un decoct din 50 g flori de tei care trebuie să fiarbă timp de 15-20 de minute într-un litru de apă. Înmoaie comprese în această licoare și aplică-le pe riduri, pe pete sau pe întreaga față.

Sursa:avantaje.ro

Adauga un comentariu

*