Măşti pentru un ten mai sănătos

Masti-de-fata-netraditionalePentru un aspect cât mai sănătos și o frumuseţe de invidiat, pielea ta are nevoie de o îngrijire atentă. Astfel că vă recomandăm câteva  măşti revitalizante, uşor de preparat.

Mască pe bază de miere

Mierea are numeroase beneficii asupra pielii, unul dintre cele mai importante constând în hidratarea acesteia. Folosirea unei măşti pe bază de miere îţi va lăsa pielea mai catifelată şi luminoasă. Pentru prepararea măştii ai nevoie de câteva linguri de miere pe care să le combini cu un gălbenuş de ou şi câteva picături de ulei de migdale sau ulei de măsline. Cataplasma se aplică pe faţă şi se lasă timp de 15 minute, după care faţa se clăteşte cu apă din abundenţă.

Mască pe bază de plante

Există o varietate de plante care sunt cunoscute pentru proprietăţile lor binefăcătoare asupra pielii, precum lavanda, muşetelul şi rozmarinul. Aceste plante au proprietăţi antibacteriene, antialergice şi relaxante. Revitalizează-ţi tenul cu o mască preparată din câteva frunze sau flori uscate din toate cele 3 plante pe care trebuie să le fierbi în apă timp de câteva minute. Aşteaptă câteva minute până când infuzia se mai răceşte puţin, după care foloseşte câteva picături în combinaţie cu iaurt şi miere.

Mască pe bază de argilă

Amestecă puţin argilă cu câteva picături de apă de trandafir şi cu o lingură de ulei de jojoba, apoi amestecă bine până când se formează o pastă. Aplică această cataplasmă pe faţă, evitând zona ochilor şi a gurii şi las-o să se usuce, timp de 10-15 minute. Îndepărtează masca folosind un burete îmbibat cu apă călduţă, după care aplică pe faţă o cremă hidratantă, pentru a evita uscarea pielii.

Pudra de argilă este cunoscută pentru proprietăţile sale de refacere a tenului, eliminare a impurităţilor şi combaterea acneei, îmbunătăţind circulaţia sângelul la nivelul pielii. Apa de trandafir este bogată în vitamine şi flavonoide şi are proprietăţi calmante şi antibacteriene, în timp ce uleiul de jojoba contribuie la hidratarea pielii, având totodată efecte antibacteriene şi antioxidante.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*