Cum putem scapa de alergia la căpșuni

capsuni-1Deși sunt delicioase și pline de vitamine, căpșunile pot provoca alergii în cazul persoanelor care au deja o anumită sensibilitate genetică către anumite alergii.

Una dintre cele mai întâlnite simptome ale alergiei la căpșuni este urticaria, însă pot apărea manifestări diferite, de la caz la caz: congestie nazală, furnicături în interiorul sau jurul gurii, umflături care se pot extinde la nivelul limbii, buzelor sau gâtului.

Acestea din urmă sunt considerate simptome grave ale alergiei la căpșuni și necesită îngrijiri medicale. În general, simptomele specifice alergiei apar la aproximativ două ore după consumul căpșunilor. Iată câteva tratamente care pot fi aplicate în cazul alergiei la căpșuni!

Medicamente antialergice și antihistaminice
În cazul în care alergia este una acută și prezintă majoritatea simptomelor sus menționate, se recomandă administrarea de antialergice și antihistaminice, sub strica supraveghere medicală.

Ceai verde
Ceaiul verde face parte din tratamentele naturiste recomandate pentru atenuarea alergiilor datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatoare. Se consumă două căni de ceai verde pe zi, până la dispariția neplăcerilor.

Lapte de ciulin
Sub formă de extract standardizat de semințe, se consumă 80-160 de miligrame (sub forma a trei porții pe zi) pentru dezintoxicarea organismului.

Gheara pisicii
Se consumă 20 de miligrame de 3 ori pe zi pentru a beneficia de proprietățile sale antiinflamatoare. În plus, planta favorizează curățirea organismului prin eliminarea toxinelor din tubul digestiv.

 

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*