Medicamente interzise copiilor mici

copil_ia_medicamentCând copilul tău este bolnav, ai tendinţa să-i dai cât mai multe pastile după ureche. Iată ce pastile nu sunt bune pentru copii!

Când te doare capul sau eşti răcit ai tendinţa să iei o aspirină. Acest lucru este benefic pentru tine, însă în cazul copilului, administrarea unui astfel de medicament poate declanşa sindromul Reye. Dacă ai apucat să-i dai copilului aspirină şi acesta
acuză greaţă şi vărsături, stare de somnolenţă, are mişcări dezordonate şi convulsii bruşte, du-l neapărat la spital, pentru că această afecţiune poate să fie fatală pentru copil. Încearcă să eviţi pe cât posibil să-i dai celui mic orice fel de medicament care conţine această pastilă şi citeşte prospectul medicamentului înainte de administrare.

Antivomitivele dau insomnie

Stările de greaţă şi vomă sunt oarecum normale la copii, mai ales că sistemul digestiv al micuţilor este încă în formare şi încearcă mereu să se acomodeze cu alimentaţia diversificată. Prin urmare, dacă cel mic are aceste simptome, nu da iama să cumperi antivomitive. Acestea pot cauza ameţeli, stări de oboseală, insomnie, constipaţie sau diaree. Dacă simptomele nu trec de la sine, du-l la doctor şi evită să-i cumperi medicamente ale căror efecte secundare nu le cunoşti. Acelaşi lucru este valabil şi pentru antitusive. Când tuşeşte, ai grijă ca cel mic să consume siropuri recomandate de medic şi în niciun caz medicamente care inhibă tusea. În caz contrar, copilul se poate plânge de convulsii, de ritm cardiac crescut şi de somnolenţă. Umidificatorul şi medicamentele prescrise de medic reprezintă cea mai bună soluţie ca să-l însănătoşeşti.

Anemie, de la cantităţi mari de acetaminofen

La fel ca şi ibuprofenul, care intră în compoziţia paracetamolului, acetaminofenul este folosit la preparatele uzuale folosite pentru scăderea febrei şi tratarea răcelii şi gripei. Dar trebuie folosit cu mare grijă când vine vorba de administrarea lui în tratamentul copiilor. O doză mult prea mare de acetaminofen poate provoca la un copil anemie şi iritaţii ale pielii. Din fericire, poţi găsi în farmacii medicamente speciale pentru copii care conţin cantităţi mici de acetaminofen.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*