Cele mai periculoase E-uri din alimente

S-a demonstrat faptul ca mancarea este factorul principal al depresiei si al bolilor. Vom afla in acest articol care sunt cele mai periculoase E-uri din alimente.

De ce într-o lume în care totul este permis și există atâta libertate depresia este una dintre bolile de top cu care se confruntă românii?

Pe lângă lipsa de sens a tinerilor de azi, un răspuns la această întrebare este alimentația foarte toxică a românilor. Deși este extrem de grav ce se petrece, cei mai mulți oameni refuză să creadă că mâncarea este factorul principal al depresiei și bolilor. Aditivii alimentari nu sunt consumați ca și alimente de către organism, dimpotrivă ele otrăvesc corpul și mintea. De cele mai multe ori, aceștia acționează ca drogul. Dau o stare de satisfacție pe moment, iar apoi când trece efectul, mintea cere din nou drogul.

Cele mai periculoase E-uri din alimente – monoglutamatul provoacă depresie
Monoglutamatul de sodiu (E 621), care este printre cele mai periculoase E-uri din alimente, degradează neuronii. E 621, MSG sau sarea chinezească este un aliment sintetizat dintr-un aminoacid și se găsește în nenumărate alimente din restaurante, în special cele chinezești, cafenele, supermarket-uri, alimente precum, conserve, lactate, supe la plic, biscuiți, chipsuri, pufuleți, mezeluri, semipreparate, fast-food. Sugarii și copiii sunt cei mai sensibili la aceste produse, și sunt multe produse care conțin acest aditiv.

Cum acționează monuglutamatul și de ce dă dependență? Monoglutamatul este o excitotoxină, ceea ce înseamnă că suprasolicită celulele, degradându-le în timp, exact ca o otravă. Ceea ce este foarte grav, este faptul că acest aditiv, care provoacă depresie și dependență, este ascuns pe etichetele produselor. Nume precum hidrolizat, extract de drojdie, proteină vegetală hidrolizată, bulion, aromă de fum, gelatină, potențator de gust, cazeinat de sodiu, sirop de orez sau orez brun, cazeină, autolizad, proteină texturată, sunt doar câteva dintre numele pe care le poartă pe etichete monoglutamatul.

Dulciurile, budincile, sucurile și prăjiturile nu numai că sunt periculoase pentru siluetă, dar și pentru sănătatea organismului. Un colorant galben, E 110, se găsește în toate acestea și poate produce astm, tumori renale, spasme vasculare, distrugeri cromozomiale. Colorantul roșu, E 123, care este cancerigen și este interzis în SUA și Rusia, dar nu și în România, se găsește în lichioruri, icre, jeleuri, brânză topită, vinurile de masă roșii slabe.

Cele mai periculoase E-uri din alimente – coloranții și zaharurile, printre cele mai periculoase E-uri
Carnea de hamburger conține E 128, colorant roșu 2 G, care este mutagen și toxic și este interzis în SUA și Australia.

Conservele și preparatele din carne conțin E 213, benzoat de calciu, care provoacă migrene, este cancerigen și agravează astmul. Citricele conțin și ele două E-uri periculoase, E 230 și E 231, care sunt conservanți și sunt interziși în SUA și Australia.
E 220 și E 228, sunt sulfiți, conservați și se găsesc în cartofi deshidratați, bere, vin, oțet din vin, fructe confiate, prăjituri și carne de hamburgeri. Unele băuturi răcoritoare conțin E 211, acid benzoic, care este interzis în SUA și poate provoca cancer.

Mezelurile conțin colorant roșu, E 124, care este toxic și este interzis în SUA.
Uleiurile vegetale, supele concentrate, sosurile și guma de mestecat conțin E 320, butil-hidroxi-anisol, conservant, toxic și posibil cancerigen. Maioneza și produsele care conțin fructe de mare și pește conțin E 385, poate produce dezechilibre minerale, afecțiuni ale rinichilor. Zaharina, E 954, din gumă de mestecat, băuturi răcoritoare și dulciuri este posibil cancerigen.
E 951, adică aspartam, este un îndulcitor care se folosește des în băuturile răcoritoare fără zahăr. Este cancerigen și poate fi sursa a 70 de boli grave. Se găsește în gume de mestecat, răcoritoare sau produse zaharoase. Poate avea și alte efecte, precum: insomnie, oboseală, palpitații, cefalee, predispoziție la îngrășare. Tot acest aditiv poate juca un rol important la declanșarea tumorilor cerebrale, malformațiilor, diabetului și sclerozei multiple.

Acidul citric ( E 330) din muștar, conserve de ciuperci și sucuri, produce afecțiuni ale cavității bucale și este cancerigen.

Benzoatul de sodiu (E 211), provoacă urticarie și agravează astmul. În unele țări europene și SUA este interzis.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*