Semnificatiile zilei de 2 mai

Astazi in România se sarbatoreste Ziua Tineretului, instituita in 2004. Cu aceasta ocazie sunt organizate activitati sociale, culturale, artistice si sportive care vizeaza domeniile de interes ale tineretului, in toate orasele din tara. Scopul acestor activitati este de a creste gradul de implicare a tinerilor in viata sociala si culturala, dar si de familiarizare a lor cu notiuni ca voluntariat, parteneriat si participare. Voluntariatul este o atitudine europeana, care a inceput sa conteze inclusiv pe piata fortei de munca din România, pentru ca una dintre cheile succesului este implicarea in proiecte a caror miza este dobandirea de experienta. Este o oportunitate oferita tinerilor de a se exprima in cadrul unor activitati care sa fie pe placul lor si de a se implica nemijlocit si in organizarea lor.

In 1635 se deschide, la Paris, “Jardin Royal des plantes médicinales” – Gradina regala de plante medicinale – plantata sub instructiunile medicilor regelui Ludovic al XIII-lea, Jean Hérouard si Guy de La Brosse; cinci ani mai tarziu ea este deschisa largului public.
In 1989 Ungaria isi deschide frontiera cu Austria si incepe demontarea gardului de sarma ghimpata de la Hegyeshalom, marcandu-se, astfel, inceputul caderii Cortinei de Fier.
In 2011 teroristul Osama bin Laden, fondator si lider al-Qaida, este ucis de catre fortele speciale americane din Abbottabad, Pakistan, in cursul operatiunii cu numele de cod “Neptune Spear”.

In 1772 se naste Novalis (Friedrich Leopold von Hardenberg), poet german; in 1802, Heinrich Magnus – chimist si fizician german; in 1859, Jerome K. Jerome – scriitor britanic; in 1940, Ion Lotreanu – poet, prozator si eseist român; in 1946, Octavian Andronic – caricaturist si jurnalist român, iar in 1975, David Beckham – fotbalist englez.

In 1519 moare Leonardo da Vinci, pictor, sculptor, inginer si arhitect renascentist italian; in 1857, Alfred de Musset – poet, dramaturg si prozator francez; in 1972, J. Edgar Hoover – primul director al Biroului Federal de Investigatii – FBI; in 1999, Oliver Reed – actor britanic, iar in 2003, George Tarnea – poet român

Adauga un comentariu

*