Premiere cinema mai 2015

Una din ocupatiile de week-end a multora dintre noi este vizionarea unui film la cinematograf, astfel ca va prezentam premierele luni mai:

The Cut – 8 mai

Într-o noapte din 1915, autorităţile turce execută o razie în oraşul Mardin şi îi arestează pe toţi bărbaţii armeni din oraş, inclusiv pe tânărul fierar Nazaret Manoogian. După câţiva ani, reuşind să supravieţuiască ororilor genocidului, Nazaret află că cele două fiice ale sale încă trăiesc. Devine obsedat de ideea de a le găsi. Căutarea îl poartă de la deşerturile Mesopotamiei, prin Havana, până în preeriile din North Dakota.

Hot Pursuit – 8 maihotpursuit-postertest

În „Urmărire periculoasă”, ofiţerul Cooper, o poliţistă crispată şi care face lucrurile ca la carte (Reese Witherspoon), încearcă să o protejeze de un şef al drogurilor pe Daniella Rivera (Sofia Vergara), o văduvă sexy şi prietenoasă, pe măsură ce aleargă împreună prin Texas, fiind urmărite de poliţişti corupţi şi criminali profesionişti.

She’s Funny That Way – 8 mai

Viaţa bate filmul marchează reîntoarcerea multașteptată a marelui regizor Peter Bogdanovich, unul din cei mai apreciați regizori ai cinematografiei mondiale, după o absență de 12 ani, timp în care a regizat trei filme de televiziune, precum și documentarul câștigător al unui premiu Grammy, “Runnin’ Down A Dream: Tom Petty and the Heartbreakers”, dar și o versiune revizuită și extinsă a documentarului extrem de apreciat  “Directed by John Ford.”

Mad Max: Fury Road – 15 mai

Creatorul legendarei francize „Mad Max”, George Miller ocupă din nou scaunul regizoral şi aduce, din mai, pe marile ecrane „Mad Max: Drumul Furiei”, o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky.

Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorescă de unul singur şi să nu işi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie.

Tomorrowland – 22 maiTomorrowland (2015) Poster

Acţiunea se petrece într-un ţinut fascinant şi extrem de avansat din punct de vedere tehnologic şi are în centru un bărbat de vârstă mijlocie (Clooney), care, pentru a salva Pământul, trebuie să facă tot posibilul pentru a se întoarce în Tomorrowland, asta după ce a fost izgonit de aici, pe când era copil, de către omul care şi-a petrecut întreaga viaţă (Laurie) exploatând minunăţiile ţinutului în interes propriu.

Poltergeist – 22 maiPoltergeist (2015) Poster

Remake al filmului cu acelaşi nume din 1982, filmul Poltergeist îl are ca protagonist pe Eric Bowen, un tată care după ce îşi pierde locul de muncă se mută împreună cu familia într-un oraş nou şi încearcă să croiască pentru aceasta un nou început. Totul decurge normal, până când fiica sa, Madison, este răpită, lucru ce îl face pe Eric să înţeleagă cât de importantă este pentru el familia.

Alte personaje sunt Amy, soţia lui Eric, care poate comunica cu morţii, Carrigan Burke, o personalitate TV care prezintă emisiunea Haunted House Cleaners care nu se teme de supranatural, dar şi Dr. Brooke Powell, fosta soţie a lui Carrigan, parapsiholog la o universitate locală. Echipa ei începe să investigheze evenimentele care au dus la dispariţia fiicei familiei Bowen.

San Andreas – 29 mai

Când un cutremur de nouă grade pe scara Richter sfâşie California pe falia San Andreas, un pilot de elicopter (Dwayne Johnson) lasă în urmă un Los Angeles în ruină pentru a zbura la San Francisco, în căutarea fiicei sale înstrăinate (Alexandra Daddario). Însoţit de fosta soţie (Carla Gugino), pilotul va avea de înfruntat înfiorătoarele consecinţe ale cataclismului care dărâmă din temelii metropola americană şi schimbă o dată pentru totdeauna faţa Californiei.

Pitch Perfect 2 – 29 maiPitch Perfect 2 (2015) Poster

Studentele din Barden Bellas, grupul muzical de tip „a cappella” intră într-o competiție internațională, pe care o echipă americană nu a câștigat-o niciodată.

Adauga un comentariu

*