10 ingrediente esentiale pentru un gratar reusit

Sezonul gratarelor a inceput, asa ca aprovizioneaza-te cu tot ce ai nevoie ca sa obtii cele mai savuroase mese in aer liber. Daca vrei sa gatesti ca un bucatar profesionist, am facut o lista de ingrediente care iti vor fi de folos.

Mai multe tipuri de sare

Orice bucatar, amator sau profesionist, stie ca nu poti gati fara sare. Aceasta pune in valoare gusturile alimentelor. Ei bine, cand e vorba de gratar, exista mici secrete in ceea ce priveste acest ingredient: sareaza carnea si inainte si dupa ce o arunci pe gratarul incins, dar nu oricum: inainte presara sare Kosher peste ea, iar la sfarsit, sare de mare.

Condimente potrivite

Pe langa sare, secretul unei fripturi sau unor legume reusite la gratar consta in condimentele folosite. Paprika afumata, pudra de ceapa si de usturoi, piperul negru proaspat macinat – tine-le pe toate aproape.

Sos pentru gratar Sosul de Barbecue se gaseste peste tot si nu trebuie sa-ti lipseasca din cosul pentru gratarele de vara asta. Iti dam insa un sfat: da-i o nota personala cu putina zeama de fructe sau de lamaie. Ii dai astfel un gust unic.

Cafea macinata

Daca vrei sa incerci si altfel de retete pentru gratar, cafeaua macinata este un ingredient la care sa te opresti. Freaca bucatile de carne cu 1-2 linguri de cafea si arunca-le cu incredere pe gratar.

Otet de mere si suc de mere

Poate te intrebi ce cauta aceste doua ingrediente pe lista de cumparaturi pentru gratar. Ei bine, sa stii ca sunt niste arme secrete daca vrei sa gatesti carne de porc. Bucatarii profesionisti injecteaza otet de mere sau suc de mere in carne inainte sa o puna pe gratar, pentru a o face mai moale. De asemenea, acestea doua sunt si ingrediente de baza pentru sosurile si marinadele pentru gratar.

Pudra de chilli

O poti folosi in special in sosuri, dar si ca sa iti condimentezi carnea si legumele. Daca iti place mancarea picanta, asigura-te ca ai si acest condiment la indemana.

Unt nesarat

Chiar daca prepari carnea la gratar, asta nu inseamna ca nu ai nevoie de putin unt. Foloseste-l ca sa adaugi putina consistenta sosurilor, dar si ca sa ungi friptura dupa ce ai scos-o de pe gratar.

Condimente pentru gratar

Bineinteles, ca sa economisesti timp, iti poti cumpara un mix de condimente gata preparat, iar apoi il poti adapta conform gusturilor tale.

Chimion

Chimionul este o prezenta obisnuita in preparatele mexicane, nord-africane si indiene, iar aroma sa usor afumata il face minunat pentru gratare.

Gemuri si jeleuri

Probabil te gandesti acum  – ce au de-a face cu gratarul? Ei bine, poti fi creativ si le poti folosi pentru sosuri.

Sursa: www.foodstory.ro

 

Adauga un comentariu

*