Masuri pentru perioada sarbatorilor de 1 Mai

In scopul prevenirii unor episoade de toxiinfectii alimentare, in perioada  sarbatorilor de 1 Mai vor fi efectuate controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică. La nivelul DSVSA,  in perioada 1 – 3 Mai  va fi asigurată permanenta, orice sesizare putand fi preluata la nr de telefon 0234/586233. DSVSA Bacau recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi autorizate sanitar veterinar. În cazul în care cetăţenii vor cumpăra produse din spaţii improvizate sau din „sistemul stradal”, se expun riscului îmbolnăvirii.Este interzisă comercializarea produselor de origine animală în alte locuri sau spaţii decât cele autorizate sanitar veterinar sau care nu sunt supravegheate de către autoritatea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor teritorială.Este interzisa organizarea  de  mese festive de  catre unitatile de alimentatie publica,  cu produse de origine animala ( carne de vita, oaie, capra si porc ) provenite din sacrificarile in gospodaria proprie. In perioada 15.04 – 24.04.2015 au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale in valoare 1800 lei si trei avertismente pentru nerespectarea cerintelor de igiena.In cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publica, consumatorii sunt rugati sa sune la telefoanele 0234/586233; 0234586372 –  DSVSA Bacau. 

Compartimentul comunicare dr. Vlad Gheorghita

 

Adauga un comentariu

*