8 prieteni de care are nevoie orice femeie

652x450_119934-cum-sa-ti-alegi-prietenii-adevarati-in-viataStudiile arată faptul că avem nevoie de prietene de încredere pentru susţinere atunci când avem probleme, pentru o porţie copioasă de râs sau o bârfă bună la cafea, și nu în ultimul rând prieteniile ne ajută să avem o viaţă sănătoasă.

Prietenii ne asigură o viaţă longevivă, ne apără de depresii şi probleme cardiace şi acestia nu trebuie să fie într-un numar foarte mare, ci doar de 8 prieteni de bază.

1. Prietena din copilărie
Prietenii din copilarie sunt cei mai intimi. Au crescut împreună cu tine, ştiu toate etapele prin care ai trecut, aveţi cele mai multe amintiri împreună şi îţi pot anticipa reacţiile mai bine decât tine. Ei îţi amintesc calităţile pe care le ai atunci când tu nu mai ai suficientă încredere în tine. Ai grijă sa menţii aceste relaţii prin ocazionalul telefon sau e-mail la cel târziu 15 zile.

2. O prietenă nouă
Spre deosebire de prietenii din copilărie, noii prieteni nu au idei preconcepute în ceea ce te priveşte. Prietenii noi aduc perspective noi de a evalua lucrurile şi introduc activităţi care să te scoată din rutină.

3. Un prieten cu care să faci exerciţii fizice
Experţii sunt de acord că sportul şi exerciţiile fizice, chiar şi o simplă plimbare prin parc, dansuri sau sporturi mai puţin solicitante, sunt foarte importante pentru sănătatea fizică şi mentală. Un bun prieten te poate ajuta să faci un obicei din activităţile fizice.

4. Un prieten spiritual
Un studiu de la Duke University Medical Center a descoperit că persoanele implicate în activităţi spirituale cum ar fi meditaţia sau rugăciunea au cu 50% mai puţine şanse de a muri în următorii şase ani. De aceea, ai nevoie de un prieten cu care să împarţi toate aceste activităţi.

5. Un prieten mai mic
A-ţi cultiva relaţiile şi a te se simţi util altora sunt lucruri care te fac fericită. E bine să ai în preajmă un prieten pe care să-l poţi ajuta cu sfaturi rupte din experienţa ta.

6. Prietenii partenerului tău
Prietenii iubitului sau soţului tău pot deveni şi prietenii tăi. Ba mai mult, acest lucru vă va ajuta relaţia şi va face ca legătura dintre voi să devină şi mai puternică.

7. Mama ta
Aproximativ 85% dintre femeile adulte susţin că au o relaţie bună cu mamele lor, potrivit unui studiu de la Pennsylvania State University. În ciuda inevitabilelor conflicte între mamă şi fiică, relaţiile sunt, de regulă, foarte puternice din pricina legăturilor de sânge.

8. Tu
Dacă ai obiceiul de a abandona orice când o prietenă are nevoie de tine, acordă-ţi şi ţie aceeaşi importanţă. Încearcă să te cunoşti pe tine în totalitate. Gândeşte-te la calităţile care te fac să iubeşti o persoană şi la iubirea necondiţionată pe care o ai faţă de acea persoană. Aceeaşi iubire ar trebui să o simţi pentru tine.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*