Interventii ale pompierilor bacauani

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti s-a deplasat în comuna Căiuţi, sat Vrânceni, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale aparţinând unei femei, în vârstă de 79 de ani. Construcţia avea pereţii din paiantă, acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă depozitarea jarului și a cenușii nestinse lângă materiale combustibile, au ars aproximativ 30 mp acoperiş adăpost animale şi plante furajere.

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti s-a deplasat în localitatea Balcani pentru lichidarea unui început de incendiu izbucnit în gospodăria unei femei. La sosirea pompierilor militari s-a constatat că incendiul se manifesta la un coş de fum. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă necurățarea coşului de fum, nu au existat pagube. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Balcani.

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti s-a deplasat în municipiul Oneşti, strada Eternităţii, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa unei femei, în vârstă de 67 de ani. Construcţia avea pereţii din paiantă, acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un coş de fum deteriorat, au ars circa 1,5 ml grindă lemn.

Miercuri, 18 februarie, la ora 00.40, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a intervenit în comuna Bereşti Tazlău, sat Boşoteni, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la casa de locuit şi un adăpost de animale aparţinând unei femei, în vârstă de 62 de ani. Construcţiile aveau pereţii din paiantă, acoperişurile cu astereală din lemn şi învelitoare din carton asfaltat şi tablă. Incendiul a fost lichidat, la ora 05.00. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă o scânteie de la coşul de fum, au ars aproximativ 140 mp acoperiş casă de locuit şi circa 60 mp adăpost animale.

Activitatea echipajelor SMURDpompieri

În perioada 16.02.2015, ora 07.00 – 17.02.2015, ora 07.00, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 11 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: SMURD Bacău – o intervenție în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Odobeşti, Hemeiuş, Nicolae Bălcescu, Prăjeşti și Mărgineni; SMURD Onești – o intervenție în municipiul Onești și câte o intervenție în comunele Căiuţi și Berzunţi; SMURD Comănești – 2 intervenții în orașul Dărmănești.

Adauga un comentariu

*