Zilele Reciclării în Bacău!

Micul muzeu ecologic pornit sa faca turul tarii, „Caravana Ecotic”, a ajuns in saptamana aceasta in Bacau.La inaugurarea sa, care va avea loc joi, 5 februarie, ora 11, vor participa Radu Ababei, viceprimar al Bacaului, Dorina Sfarlea reprezentant mediu Dedeman, Marcel Blajut, Director Dedeman, reprezentantii Asociatiei Ecotic, si reprezentanti ai Asociatiei Nationale pentru Protectia Mediului si ai Garzii Nationale de Mediu.

Caravana Ecotic este un proiect cu totul inedit dedicat protectiei mediului, care merita toata atentia publicului. Copii si adulti pot descoperi intreaga “anatomie” a reciclarii vizitand expozitia mobila. Aceasta face un circuit al scolilor si al marilor orase din tara, intr-un tur ce dureaza pana in iunie 2016. Scopul acestui proiect: schimbarea atitudinii copiilor, precum și a adulților cu privire la protejarea mediului înconjurător și colectarea corecta a deseurilor. Caravana Ecotic a “parcat” deja in peste 30 de scoli din Bucuresti, Giurgiu,  Slatina, Alexandria, Ploiesti, Brasov, Adjud si in zonele centrale ale acestor orase. Micul muzeu ascuns in interiorul caravanei noastre colorate are nu doar exponate interesante, dar si cateva premii pentru cei care intra in campania de colectare de deseuri.  În perioada 5-8 februarie, ECOTIC organizează cu sprijinul Dedeman, Recolamp, Primăria Bacău, Agenția pentru Protecția Mediului Bacău și Ecorec Recycling o nouă campanie de conștientizare și colectare, denumită “Zilele Reciclării în orașul Bacău!”. Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic “Zilele Reciclării în orașul tău!”. Aceste campanii fac parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene. Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).In cele patru zile de campanie, locuitorii orașului Bacău vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă pe 4 roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Caravana ECOTIC va fi amplasată in fața Casei de Cultură – Piața Tricolorului și va fi deschisă în intervalul orar 10 00 – 18 00. In cadrul acestei campanii vor fi organizate doua tombole: o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și o tombolă dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat se oferă un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE va avea ca premii 3 tablete Utok oferite de către Dedeman iar tombola dedicată becurilor și neoanelor, o tabletă Samsung oferită de către Recolamp.Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este și programul dedicat școlilor, „Zilele ECO în Școala ta!”. In cadrul acestui program au fost vizitate peste 40 de școli din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Ploiești, Brașov și Adjud urmând ca până în iunie 2016 să se atingă un număr de peste 150 de școli la nivel național. Caravana va vizita următoarele școli din Bacău: Școala Gimnazială “Constantin Platon”, Școala Gimnazială „Alecu Russo”, Colegiul Ferdinand I, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” și Școala Gimnazială „Spiru Haret”.

Despre ECOTIC

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 400 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

Despre LIFE+

Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanțează proiectele care contribuie la elaborarea și punerea în practica a politicii și a legislației în domeniul mediului. Acest program facilitează în special integrarea problemelor de mediu în cadrul celorlalte politici și mai general, participă la dezvoltarea durabilă. Programul LIFE+ înlocuiește o serie de instrumente financiare dedicate protecției mediului.

Adauga un comentariu

*