Remedii pentru a renunta la fumat

fumatulDeși este periculos, fumatul este considerat de majoritatea fumătorilor ca fiind o slăbiciune inofensivă care duce, de cele mai multe ori, la dependență. Pentru a scăpa de aceasta trebuie să urmezi un proces care nu va fi deloc uşor, dar care, cu siguranţă, va fi eficient.

Nu vrei să recunoşti, dar faptul că nevoia de nicotină creşte pe zi ce trece, indică nivelul de dependență față de această substanţă. Pe lângă faptul că în fiecare lună fumatul îţi lasă o mare gaură în portofel, obiceiul este foarte nociv pentru sănătate. Îți venim în întâmpinare cu câteva sfaturi care să te ajute să renunți în timp la fumat.

Înfruntă realitatea

Pentru a te lăsa de fumat trebuie mai intâi să conştientizezi ce este fumatul, care sunt riscurile la care te supui şi să te informezi cu privire la cum te influenţează în mod direct consumul de nicotină.

Înfruntă realitatea. Trebuie să conştientizezi ca eşti unul dintre aceia care nu se pot abţine de la o ţigară şi priveşte fumatul ca pe un consum de droguri. În acest fel îţi vei dori mai mult să renunţi la acest viciu.

Stabilește un termen limită pentru fumat

,,Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi”. Asta spune o vorbă din popor şI poate fi aplicată cu succes și în cazul fumatului. Din momentul în care ai hotărât să te laşi de fumat, renunţă în totalitate la consumarea acestor substanțe.

Încearcă să spui la cât mai mulți prieteni ceea ce dorești să faci. Astfel, vei avea mai multe motive să nu renunţi la scopul tău.

Nu te lăsa ispitit

Se va întâmpla ca în jurul tău să fie multe persoane care fumează şi în acest fel e mai greu să te abții. Pentru că timpul pe care îl petreci alături de ei este echivalent cu o voință de fier din partea ta, important este să găsești alternative cu care să înlocuiești țigara. În timp ce prietenii tăi fumează, tu poţi mesteca o gumă sau mânca nişte covrigei crocanţi.

Înlocuieşte fumatul cu altă activitate

Ca să nu te mai gândeşti la fumat, important este să-l înlocuiești cu o altă activitate. Ai grijă ca noul obicei să fie unul sănătos. Cu siguranţă ai un talent sau o pasiune anume. Astfel, poţi înlocui fumatul cu alte activități, cum este desenul, muzica etc. Dacă vei urmări cu grijă toţi aceşti paşi, cu siguranţă îţi va fi greu, dar nu imposibil să scapi de viciul care îţi ia ani din viaţă.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*