Eurovision 2015. România, cotată cu şanse mari de a se califica în finală înainte de a-şi fi ales reprezentantul. Pe ce loc ne-am clasa în semifinală

building-bridges-eurovision-slogan-2015-viennaEurovision nu mai e de multă vreme un concurs în care câştigătorul este ales strict pe criterii muzicale, ci unul al votului strategic, pe criterii geo-politice. De aceea, cu câteva luni înainte ca ţările participante să-şi fi desemnat reprezentantul, site-urile de specialitate fac predicţii în ceea ce priveşte statele calificate în marea finală.

Organizatorii competiţiei au anunţat ordinea intrării… Eurovision 2015. România dă startul înscrierilor. Care sunt primele şa… Astfel, România, care va intra în concurs în prima semifinală (19 mai), are şanse serioase să se califice în finală, potrivit predicţiilor făcute de site-ul specializat esctoday.com. Ţara noastră, care concurează în prima semifinală alături de alte 15 ţări (printre care Republica Moldova), ar urma să ocupe poziţia a patra în clasament. Deşi nu este cunoscut numele reprezentantului nostru (înscrierile pentru Selecţia Naţională au loc în aceste zile), România este cotată cu şanse mari de esctoday.com. Acest site specializat în Eurovision a calculat şansele tuturor semifinaliştilor de a se califica în marea finală Eurovision 2015 pe baza votării şi a rezultatelor din perioada 2008 – 2014. Analiza a fost realizată pe baza notelor pe care fiecare ţară le-a acordat în semifinale, în perioada 2008 – 2014. Metoda de calcul a platformei esctoday.com (un site de referinţă specializat în Eurovision) este următoarea: statul care a cumulat cel mai mare punctaj în ultimii şase ani primeşte 12 puncte anul acesta, următorul clasat, 10 puncte etc.

Concursul Eurovision 2015 va avea loc la Viena, în Austria, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014, cu piesa „Rise Like a Phoenix“. În prima semifinală, care se va desfăşura pe 19 mai, vor participa 16 ţări, în cea de-a doua, de pe 21 mai, 17 ţări, urmând ca marea finală a concursului să aibă loc pe 23 mai. România va intra în concurs, în prima semifinală, cu numărul 12. Eurovision 2015.

România a dat startul înscrierilor pentru Selecţia Naţională Înscrierile pentru Selecţia Naţională Eurovision 2015 au loc în perioada 26 ianuarie – 08 februarie. Pe 9,10 şi 11 februarie vor avea loc preselecţiile, urmând ca pe 12 februarie să fie anunţate cele 12 piese care vor intra în finala naţională. Câştigătorul va fi ales pe 8 martie, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română.

Până în momentul de faţă, şapte ţări – Macedonia, Malta, Olanda, Belarus, Albania, Georgia şi Franţa – şi-au ales deja artiştii care le va reprezenta la Eurovision 2015. Anul trecut, România a fost reprezentată de Paula Seling şi Ovi, cu piesa „Miracle“. Cei doi artişti s-au clasat pe locul 12.

Sursa: adev.ro

Adauga un comentariu

*