Ce produse naturale folosim împotriva căderii părului

par-cret-2Stilul de viață nesănătos, alimentația dezechilibrată, stresul și oboseala pot duce în timp la pierderea părului. Pe lângă corectarea acestor factori, este bine să iei în calcul și posibilele remedii și soluții pe care le ai la-ndemână pentru a-ți „salva” podoaba capilară.

Fii blândă cu părul ud

Evită să-ți freci părul în ideea de a îndepărta cât mai mult din apa rămasă după ce l-ai spălat. Nu este indicată nici pieptănarea acestuia atunci când este încă ud. Părul este mult mai sensibil și predispus ruperii în acest moment, deci dacă nu vrei să te trezești cu peria plină de fire rupte, ai grijă.

Masează-ți scalpul

Această operațiune stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și favorizează, de asemenea, creșterea părului. Pentru rezultate optime îți poți masa scalpul cu un ulei călduț, urmat de înfășurarea capului într-un prosop, pentru a menține căldura la nivelul pielii.

Evită uscătorul de păr

Coafura este acea etapă care îți definește stilul și te face remarcată. Tocmai de aceea, obișnuiești să-ți aranjezi părul și, de cele mai multe ori, asta implică și căldura dată de uscătorul de păr, de placa de îndreptat sau de ondulator.

Este bine să investești într-un produs de protecție termică, pe care să-l aplici pe părul umed, înainte de a începe coafarea. Căldura tinde să usuce exagerat de mult foliculii firului capilari și astfel ajungi să ai părul casant, predispus ruperii și căderii excesive.

Nu te spăla cu apă fierbinte

Excesul termic dăunează firelor de păr. Folosește întotdeauna apă călâie sau cât de rece suporți. Faptul că ieși din duș cu părul „în toate direcțiile” și aproape încrețit, sunt primele semne că apa a fost prea fierbinte. Pentru motivare, reține că apa mai rece îți garantează și un păr strălucitor și nu tern.
Hidratează-te

Alimentele procesate nu sunt sănătoase și pot provoca boli și o creștere a nivelului de toxine din organism ceea ce se traduce și prin păr casant Pentru a le putea elimina, este nevoie să bei multă apă.

Consumă cel puțin 8 pahare de apă pe zi și mănâncă în mod regulat și fructe zemoase și legume proaspete. Toate acestea îți vor garanta un păr sănătos, prin vitaminele și elementele esențiale furnizate.

Ce remedii naturale poți folosi

Aloe vera

Conține enzime care favorizează creșterea sănătoasă a părului. De asemenea, proprietățile sale alcaline ajută scalpul prin echilibrarea pH-ului. Poți încerca aloe vera gel sau suc, pe cale internă (o lingură pe zi, pe stomacul gol) sau externă.

Administrată intern, aloe vera reduce mâncărimile, roșeața, va da luciu părului și tratează mătreața. Utilizare: aplică gel de aloe vera pe scalp și lasă-l să acționeze câteva ore înainte să clătești. Repetă de 3-4 ori pe săptămână.

Suc de ceapă

Acesta previne căderea părului, datorită conținutului ridicat de sulf, mineral ce îmbunătățește circulația sângelui, regenerează foliculii de păr și reduce inflamațiile. Datorită proprietăților sale antibacteriene, sucul de ceapă ucide microbii și paraziții, tratând posibilele infecții ale scalpului, care favorizează pierderea părului.

Utilizare: ai nevoie de sucul de la o ceapă dată pe răzătoare și strecurată. Aplică sucul direct pe scalp și lasă-l aproximativ 30 de minute. Spală și apoi șamponează ca de obicei. Repetă remediul de 2-3 ori pe săptămână, până când observi îmbunătățiri.

Ouă

Sunt o altă sursă bogată de sulf și conțin, de asemenea, numeroase proteine și multe alte minerale (iod, fosfor, fier și zinc), ideale în regenerarea părului, mai ales dacă le combini și cu ulei de măsline.

Utilizare: ia albușul unui ou și amestecă-l cu o linguriță de ulei de măsline. Amestecă bine, pentru a obține o consistență păstoasă, și aplică masca pe scalp. Stai 15 – 20 de minute și apoi clătește cu apă cât mai rece, după care aplici șamponul obișnuit.

Substanțe nutritive utile pentru păr

Fier. Anemia poate fi cauza pentru care-ți cade părul. În urma unor teste de sânge, medicul de familie îți va putea recomanda astfel de suplimente. În rest, îți poți obține din hrană cantitatea optimă de fier, alimentele indicate fiind ficatul, cerealele integrale și spanacul.

Zinc și biotină. Aceste substanțe ajută la regenerarea părului. Sunt recomandate mai ales persoanelor cu tulburări metabolice, care duc la fragilizarea părului și a unghiilor.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*