Alege viața! Acțiune pentru siguranța traficului rutier

Polițiștii au constatat 7 infracțiuni și au aplicat peste 250 de sancțiuni contravenționale, în cadrul acțiunilor desfășurate la sfârșitul săptămânii pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, produse în special ca urmare a conducerii sub influența băuturilor alcoolice.

În perioada 24-25 ianuarie, în județul Bacău, polițiștii rutieri și de ordine publică au desfășurat o serie de acțiuni pe principalele artere rutiere ale județului Bacău, pentru prevenirea accidentelor de circulație, produse pe fondul conducreii sub influența alcoolului. În cele două zile polițiștii au constatat șapte infracțiuni, din care cinci la regimul circulației rutiere și aplicat 253 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 71 000 lei. Ca urmare a abaterilor constate, polițiștii au luat măsura reținerii permisului  de conducere față de 26 de conducători auto, iar în 10 situații au fost retrase certificatele de înmatriculare ale vehiculelor.

A fostdepistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Oituz, care conducea un autoturism pe DN 11, în localitatea Oituz, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat concentrația de  0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Oneşti unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Tot pe D.N. 11 în localitatea Bălăneasa, polițiștii au depistat  un bărbat de 40 de ani, din comuna Livezicare conducea un autoturism în timp ce avea o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, stabilită în urma testării cu aparatul etilotest. Conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infraciunii de conducere sub influența alcoolului.

Un bărbat de 47 de ani, din comuna Săucești, a fost depistat de polițiști în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și conducea un autoturism pe strada Triumfului din municipiul Bacău.  Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, pentru recolatrea mostrelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei. In urma verificărilor efectuate polițiștii au mai stabilit că autoturismul condus de bărbatul de 47 de ani avea autorizația provizorie de circulație expirată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducrea unui vehicul neînmatriculat.

Poliția Română atrage atenția tuturor participanților la traficul rutier cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație.

images

Adauga un comentariu

*