Al 4-lea Forum International „Let my people live!” Praga, Cehia – 26, 27 ianuarie

Delegatia romana din care fac parte Valeriu Zgonea Presedintele Camerei Deputatilor, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administrariei Publice Liviu Dragnea,  Angel Tilvar ministru al Romanilor de Pretutindeni impreuna cu Gabriel Vlase Presedinte al Grupul parlamentar de prietenie cu statul Israel, participa in perioada 26 – 27 ianuarie la Forumul International „Let my people live!” Praga, Cehia .prague
In perioada 26-27 ianuarie, cu ocazia Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Congresul European Evreiesc va organiza o serie de evenimente impreuna cu guvernul ceh si Parlamentul European. Al 4-lea forum International „Let my people live!” este organizat nu doar pentru a aminti trecutul, ci pentru a intampina provocarile prezentului si viitorului, in special combaterea, antisemitismul si xenophobia din Europa.

In cadrul celor doua zile se vor purta discutii si se vor tine discursuri , Presedintele ceh Miloš Zeman , Presedintele bulgar Rosen Plevneliev impreuna cu seful Parlamentului European Martin Schultz vor face declaratii publice cu scopul de a gasi solutii practice pentru a face fata amenintarilor. Acest Forum are o mare insemnatate in cresterea gradul de constientizare in randul formatorilor de opinie si factorii de decizie, astfel incat acestea vor avea instrumentele necesare pentru a actiona si motiva pe altii sa actioneze in consecinta.

Discursurile se vor încheia cu un minut de reculegere pentru 1,1 milioane de oameni care au pierit in lagarele de exterminare naziste de la Auschwitz – Birkenau intre 1940 si 1945 .

Adauga un comentariu

*