Cum ne mentinem sanatatea in sezonul rece

Cum-ne-mentinem-sanatatea-in-sezonul-receSchimbul de la temperaturi ridicate, la frig si la temperaturi mult mai scazute ne afecteaza atat starea de sanatate – sistemul imunitar este slabit astfel ca suntem predispusi racelilor, cat si starea de spirit.

Iata cateva reguli ale unei diete sanatoase pentru iarna care ne pot ajuta sa ne mentinem in forma!

Hidratare continua – multi dintre noi tindem sa bem mai putina apa cand se raceste vremea, comparativ cu sezonul cald. Insa doar pentru ca ne este mai mereu racoare sau chiar frig in unele momente nu inseamna ca organismul nostru necesita mai putina apa. Dimpotriva. Pentru a digera alimentele consumate si pentru buna functionare a organismului avem nevoie de apa. Orice produs introdus in corp, de la un fruct la un gratar de pui sau de vita, are nevoie de apa pentru a fi procesat. Mai mult, 20% din aportul zilnic de apa este consumat de creier. Asadar, hidrateaza-te! Bea doi litri de apa si iarna. Daca ti-e greu sa tii pasul cu cantitatea de apa bauta zilnic, atunci poti sa-ti numeri paharele de apa. Indicat este sa bei cel putin 8 pahare de 250 de mililitri de apa pe zi. Daca este la serviciu si ti-e greu sa faci ture de la birou la rezervorul cu apa, umple-ti o sticla de 500 de mililitri si bea din ea si asigura-te ca bei 3 sau 4 sticle pline in fiecare zi. Prea multa apa nu are cum sa strice!

Daca nu sunteti un fan al consumului de apa atunci cand temperatura scade? Adaugati o felie de lamaie intr-un pahar cu apa calda, si nu numai ca veti obtine o bautura racoroasa ci si una care va avea efecte benefice asupra ficatului.

Exfolierea
Trecerea de la temperaturi scazute la un mediu incalzit artificial are un efect puternic de uscare a pielii. Exfolierea este importanta pentru indepartarea straturilor de piele moarta care sa permita noilor celule sa se formeze. Folosirea unei lufe in timpul dusului, pentru spalarea pe spate, brate si picioare, de cateva ori pe saptamana, face pielea mai moale si mai fina. Pielea fetei este mai delicata motiv pentru care nu este recomandat acest procedeu la nivelul ei. In acest caz se va folosi un produs bland de exfoliere, abraziv, dar nu mai des de doua ori pe saptamana.

Ingrijirea parului
Pielea nu este singura victima a vanturilor uscate si a camerelor incalzite. Parul poate parea fara sclipire in timpul iernii. Este nevoie sa aplicati un tratament de par in fiecare saptamana pentru a-i combate aspectul tern.

Nu inceta sa faci miscare – daca esti obisnuit sa faci sport, nu inceta doar pentru ca au scazut temperaturile, pentru ca au venit ploile sau pentru ca zapada iti trece de glezne. Chiar si in casa, fa macar 30 de minute de miscare in fiecare zi. Cauta pe internet clipuri cu antrenamente (usoare sau mai grele, in functie de propriul corp) usor de facut acasa si incearca sa-ti incepi astfel diminetile. Daca nu poti dimineata, atunci macar seara. Totodata, continua sa iesi la plimbari. Imbraca- te bine si iesi in parc cand ai timp, plimbandu-te macar 40 de minute.

 

Adauga un comentariu

*