Cele mai bune remedii naturale pentru tuse

Cold and FluEsti nemultumit din cauza ca medicamentele pe care le iei pentru a combate tusea nu dau rezultatele dorite? Iata cateva metode 100% naturale care te vor ajuta să scapi de tuse.

Usturoiul

Usturoiul este bogat in compusi chimici care inhiba tusea. De asemenea, este si un antibiotic natural. Ideal ar fi sa consumi 2 catei de usturoi pe zi sau sa folosesti suplimente din farmacii. Daca urmeaza sa te operezi, insa, nu este indicat consumul usturoiului cu 7 zile inainte, caci el subtiaza sangele si pot aparea mai usor hemoragii.

Ceaiurile de plante

In faza iritativa, se recomanda plante emoliente: lumanarica, macul de camp, nalba mare, teiul, potbalul, patlagina. Infuzia de lumanarica (o lingurita de flori la o cana de apa), se bea treptat, de-a lungul zilei.

Umidificatorul

Umidificatorul este o solutie foarte buna, fie ca esti la birou sau acasa. Vei reduce iritatiile si mucusul in exces si iti va face bine la plamani. Daca nu ai un asemenea aparat, fa de doua ori pe zi dusuri lungi, calde, pentru ca vaporii de apa sa-ti ajute caile respiratorii.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra contine teobromina, un compus mai eficient decat codeina, care suprima tusea fara efecte secundare adverse, cum ar fi ameteala sau constipatia.

Mierea

Studiile arata ca 2 lingurite de miere groasa, inchisa la culoare, sunt mai eficiente decat medicamentele de tuse. Aceasta contine antioxidanti si are proprietati antimicrobiene, astfel incat vindeca tesuturile inflamate. Inainte de culcare, consuma miere simpla sau adaugata in ceai cald si te vei simti mai bine pe durata noptii.

Supa de pui

Cand faci supa de pui, adauga multe condimente precum piper, usturoi sau pudra curry. Lichidul cald va ajuta la desprinderea mucusului si la eliminarea acestuia, scapandu-te mai repede de tuse.

Migdalele

Migdalele sunt foarte bune pentru tusea seaca. Tine-le in apa si inlatura pielita maronie, dupa ce incep sa se inmoaie. Faramiteaza-le pana iau forma unei paste si adauga 20 de grame de zahar si unt acestui amestec. Aceasta pasta trebuie ingerata dimineata si seara.

Ceapa

Ceapa cruda este foarte valoroasa pentru tratarea tusei. Trebuie tocata marunt si extras sucul din ea. Apoi, o lingurita de zeama trebuie amestecata cu o lingurita de miere si tinuta la macerat 5-6 ore, apoi rezultand un sirop extraordinar pentru orice gat iritat. In combinatie cu lamaia, zeama de ceapa elimina orice urma de mucus din gat.

Stafide

Un sos facut din stafide este util pentru tuse, fiind foarte simplu de obtinut. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi 100 de grame de stafide in apa, sa le amesteci bine si sa le incalzesti, ingerand apoi cate 20 de grame inainte de culcare.

Adauga un comentariu

*