Articole pirotehnice destinate comercializării, confiscate de polițiștii băcăuani

Polițiști băcăuani desfășoară în această perioadă o serie de acțiuni pentru prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea normelor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Subsptanțe Periculoase au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unei persoane de sex feminin de 29 de ani, din Bacău, bănuită că ar deține articole pirotehnice în vederea comercializării. Au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 14 980 bucăți petarde și artificii de diferite mărci și categorii. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni fără drept cu articole pirotehnice.

În zona Pieții Centrale din municipiul Bacău polițiștii au depistat  un bărbat de 33 de ani, din comuna Traian, care deținea în vederea comercializării mai multe articole pirotehnice. Asupra acestuia au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 3780 de petarde. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu obiecte pirotehnice.

  Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Poliţia Română atrage atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise.

Amintim că, în conformitate cu prevederile legale orice, operaţiunea cu articole pirotehnice, efectuatã fãrã drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Astfel, persoanele fizice nu pot confecţiona, deţine, comercializa, importa, folosi sau executa orice altă operaţiune cu obiecte pirotehnice din clasele II-IV, T1 si T2 precum şi petarde, pocnitori şi obiecte zburătoare luminoase din clasa I. Pot deţine şi folosi obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasa I tot timpul anului, cu excepţia petardelor, pocnitorilor şi obiecte zburătoare luminoase din această clasă. Obiectele artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice ce pot fi comercializate de către persoanele juridice autorizate către populaţie sunt obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici, de tipul artificiilor (de exemplu: Steluţe, Lumânări scânteietoare, Jerbe cu scântei, Minifacle, Minisori, Inele de foc, Sateliţi).

 

 

Adauga un comentariu

*