Remedii naturale care ne fac somnul mai ușor

ceaiuriFactorii care ne fac nopți albe sau sa avem parte de un somn nelinistit sunt diversi, insa pentru un somn mai liniștit, încearcă unul dintre următoarele ceaiuri pe bază de plante.

Păducelul

Frunzele și fructele de păducel conțin numeroase substanțe care au efect sedativ asupra sistemului nervos central, contribuind la pregătirea corpului pentru somn.

De asemenea, planta are un rol important în creșterea fluxului de sânge cu oxigen spre inimă și creier, fiind un bun adjuvant în afecțiuni precum ateroscleroză, cardiopatie ischemică și stări de labilitate psihică.

Zmeura

Extractul de zmeură este bogat în flavonoide, taninuri, minerale și vitamina C, motiv pentru care este indicat în caz de insomnia și hipertensiune arterială.

Sunătoarea

Ceaiul de sunătoare oferă efecte de relaxare și calmare, fiind indicat în cazul persoanelor care suferă de insomnii.

De asemenea, sunătoarea este recomandată și în caz de tulburări nervoase.

În cazul în care se urmează un tratament de lungă durată se recomandă evitarea expunerii la soare, întrucât ingestia de sunătoare poate duce la decolorarea pielii.

Valeriana

Această plantă este folosită de peste 1000 de ani ca somnifer natural.

Consumul de ceai de valeriană are un ușor efect tranchilizant asupra sistemului nervos, inducand starea de calm înainte de culcare.

Floarea pasiunii

Floarea pasiunii este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale de a induce somnul, precum și pentru înlăturarea stărilor de anxietate.

Această plantă este cunoscută drept un adjuvant de nădejde în tratamentele care au ca scop relaxarea și obținerea echilibrului.

Adauga un comentariu

*