Remedii rapide pentru afectiunile digestive

probleme-digestiveAtunci cand avem probleme digestive ar trebui sa stim ca exista remedii naturale care pot combate aceste problemesi ne pot ajuta in ameliorarea acstora.

Suc morcovi si menta sau  cel de orez

In caz de diaree, nu e leac mai bun decat zeama de morcovi fierti cu un pic de menta. Curata patru morcovi, taie-i rondele, si fierbe-i la foc mediu in 4 cani de apa, impreuna cu o lingura de menta uscata (sau un pliculet de ceai de menta). Scoate-i de pe foc atunci cand sunt moi, strecoara sucul si bea-l cu inghitituri mici.

Tot pentru combaterea diareei, prepara zeama de orez: fierbe o jumatate de cană de orez in 6 cani de apa, timp de 15 minute. Strecoara si bea lichidul cald.

Paine prajita bine

Feliile de paine, arse direct la flacara aragazului pana se fac de culoare brun-inchis, sunt excelente pentru durerile de stomac. Partea carbonizată absoarbe toxinele ce provoaca starile de rau.

Sunatoarea , de folos in digestia dificila

Sunatoarea nu este un simplu leac naturist. aceasta planta denumita pojoarnita sau sanatoria, in traducere „vindecatoarea”, contine 15 compusi cu efecte antiinflamatoare si antibacteriene. O cana de infuzie de sunatoare, baută dupa masa, previne tulburarile digestive datorate digestiei greoaie, tratand, in acelasi timp, gastritele, diareea, colitele si colecistopatiile.

Caise uscate, prune uscate

Sunt remedii excelente daca esti constipata. In special prunele uscate, bogate in fribre, sunt excelente pentru buna functionare a tractului intestinal.

Iaurt

Cu toata ca nu ai nici o placere in a manca iaurt atunci cand te doare stomacul, incearca sa consumi totusi cateva lingurite. Are calitati probiotice, stimuleaza sistemul imunitar si reechilibreaza flora intestinala.

Ceaiuri care fac bine sistemului digestie:
– musetel – calmeaza stomacul si ajuta la digestie;
– anason – stimuleaza digestia;
– menta – ajuta digestia si reduce gazele intestinale;
– ghimbir – calmeaza durerile abdominale, elimina gazele si senzatia de greata, stimuleaza metabolismul;
– coriandru – combate balonarile si colicile intestinale;
– anghinare – ajuta procesul de digestie si scade colesterolul;
– chimenul – combate „gazele”, are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, ajutand la asimilarea alimentelor indigeste.

Adauga un comentariu

*