Reținut pentru contrabandă cu țigări

1200x1200_tigari-contrabanda2Polițiștii din Bacău au confiscat peste 137 000 de țigarete de contrabandă, de la un bucureștean de 25 de ani, care a încercat să evite întâlnirea cu un echipaj de siguranță publică. Tănărul în cauză a fost reținut, iar autoturismul folosit la transportul țigaretelor a fost indisponibilizat.

O patrulă de siguranță publică, aflată în serviciul de patrulare pe strada Chimiei din Bacău, s-a sesizat din oficiu despre faptul că la intersecţia străzii Republicii cu Chimiei, un autoturism a evitat patrula de poliţie, schimbându-şi brusc direcţia de deplasare.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului, care a fost oprit pe strada Republicii. În autovehicul au fost identificați conducătorul auto, un tânăr de 25 de ani din București și o tânără de 24 ani, din județul Suceava, pasageră.

În urma verificării autoturismului s-a constatat că în portbagaj și pe bancheta din spate se aflau 5450 pachete cu ţigarete, fără timbru fiscal şi 1409 pachete cu ţigarete, cu timbre fiscale de Ucraina.

Față de tânărul de 25 de ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 ţigarete.

Cele 137 800 de țigarete au fost ridicate în vederea cercetărilor iar autovehiculul folosit la transportul lor a fost indisponibilizat

 

Adauga un comentariu

*