Consul american in vizita la CCD Bacau

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău a găzdui la Centrul „American Corner Bacău” un seminar referitor la procedura de obţinere a vizelor pentru Statele Unite ale Americii. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Ambasadei SUA la Bucureşti, invitat special fiind consulul american Darren Thies. Acesta a oferit informaţii detaliate despre vizele pentru imigranţi şi non-imigranţi, insistând pe prezentarea programelor Work and Travel şi Loteria Vizelor.Cu această ocazie diplomatul a susţinut două conferinţe:

1. Dacă vrei să mergi în SUA, adresează-te unui funcţionar consular! (So you want to go to the USA? Ask a Consular Officer!), destinată publicului larg (10.00 – 11.30);

2. Informaţii cu privire la programul Work and Travel şi Vize pentru Studii în SUA., (Info on the Work and Travel Program and Visas for Studying in the US – for high school students in the 12th grade, 17-18 years old), adresată elevilor de liceu din clasa a 12-a, 17-18 ani (13.00 – 14.30).

Activitatea  a fost sprijinită de prefectul județului Bacău, Constantin Dorian PocovnicuDarren Thies este responsabil pentru asigurarea integrității vizelor și a documentelor americane în cadrul Secției Consulare a Ambasadei SUA la București, din august 2013, făcând parte din corpul diplomatic american, începând cu anul 2010. El vorbește română, rusă, și persană, și deține o diplomă de licență în istorie de la Universitatea din Wisconsin-Madison. „La început de an şcolar, reluăm seria seminariilor susţinute de diplomați americani. Astfel, continuăm suita de activităţi prin intermediul cărora dorim să oferim publicului larg, dar și liceenilor, posibilitatea de a se informa asupra modului în care pot călători legal în SUA. Desfăşurarea în lunile următoare, în parteneriat cu Ambasada SUA la București, a unor serii de conferinţe şi seminarii, cu tematici diferite, de maximă actualitate, constituie o prioritate pentru noi”, a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

 

Adauga un comentariu

*