Orele organismului: Află la ce oră se reface fiecare organ

s23804Fiecare organ al corpului nostru atinge un maximum de activitate la o anumită oră. Află care sunt orele organismului tău şi de ce e important să le respecţi.

Încă din trecut se ştia faptul că fiecare organ al corpului atinge la un moment dat, pe parcursul unei zile, un maximum de activitate. Acest punct de maximă activitate este extrem de important şi trebuie respectat, pentru ca funcţiile organului respectiv să nu fie afectate şi, în general, pentru a ne menţine starea bună de sănătate.

Iată, aşadar, care sunt orele organismului uman:

23:00 – 1:00 – este perioada maximă de activitate a vezicii biliare. Cine are probleme cu acest organ poate adormi destul de greu.

1:00 – 3:00 – este perioada de maximă activitate a ficatului. Cine are probleme hepatice riscă să se trezească în acest interval orar. Trebuie evitate toate lucrurile care pot afecta ficatul, în acest interval orar! În special alimentele grase, alcoolul şi ţigările.

3:00 – 5:00 – se activează plămânii. Fumatul este strict interzis în acest interval orar. Cine are probleme pulmonare riscă să se trezească.

5:00 – 7:00 – perioada de activitate maximă a intestinului gros. Majoritatea oamenilor simt nevoia de a merge la baie, în acest interval orar sau la scurt timp.

7:00 – 9:00 – perioada de activitate maximă a stomacului. Este esenţial să nu sari peste micul dejun şi să mănânci alimente sănătoase.

9:00 – 11:00 – se activează splina şi pancreasul. Odată cu ele, capacitatea de efort intelectual atinge şi ea cote maxime.

11:00 – 13:00 – se activează inima. Cine are probleme cardiologice se poate simţi uşor agitat.

13:00 – 15:00 – perioada de activitate maximă a intestinului subţire.

15:00 – 17:00 – se activează vezica urinară. Acum e momentul să bei multe lichide.

17:00 – 19:00 – perioada de activitate maximă a rinichilor. Încearcă să nu consumi alcool în acest interval orar.

19:00 – 21:00 – perioada de activitate maximă a sistemului circulator. Acum e momentul cel mai potrivit pentru a face sport, pentru a practica un hobby sau pentru socializare.

21:00 – 23:00 – perioada de repaus, în care organismul se pregăteşte pentru a-şi relua ciclul de activitate. Acum tot ce trebuie să faci e să te relaxezi. Sportul nu este recomandat deloc între aceste ore.

Sursa: www.unica.ro

Adauga un comentariu

*