SCHIMBĂRI MAJORE, DE LA 1 OCTOMBRIE!

baniVeşti bune pentru pensionari, mămici şi angajatori, de la 1 octombrie, în România.

Principala schimbare care intră în vigoare de la 1 octombrie este scăderea cu 5% a contribuţiilor sociale pentru angajatori, potrivit România TV.

Acest lucru înseamnă o economie importantă pentru mulţi întreprinzători. Pentru un singur angajat plătit cu salariul mediu pe economie, spre exemplu, o companie face economie de 120 de lei într-o lună. O companie cu 100 de salariaţi, face o economie de 12.000 de lei lunar, bani care pot fi folosiţi pentru investiţii sau majorări de salarii.

Pensionarii vor fi scutiţi de la plata datoriilor către stat, de la 1 octombrie. Mai mulţi pensionari care au încasat bani în plus de la stat în urma unui calcul greşit al funcţionarilor Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială vor fi scutiţi de la plata datoriilor. Această măsură se aplica deja din 27 septembrie şi pentru părinţii aflaţi în aceeaşi situaţie.

O altă schimbare importantă este scăderea preţului gazelor, de care vor beneficia tot firmele. Pentru companii, preţul gazelor naturale scade cu 3,5%, iar pentru anumite şcoli din sudul ţării, scăderea ar putea ajunge la 6 procente.

Sursa: www.libertatea.ro

Adauga un comentariu

*