Traversarea neregulamentară face victime

Poliţiştii rutieri din Oneşti au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 12 A, în localitatea Târgu Trotuş, s-a produs un accident de circulaţie. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului poliţiştii au stabilit că o femeie de 39 de ani, din Moineşti, care conducea un autoturism, a surprins şi accidentat o bătrână de 75 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma producerii evenimentului, bătrâna a fost transportată la Spitalul Oneşti, unde în urma leziunilor suferite a decedat.        În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Polițiștii au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier cu victimă, pe DN 15, în interiorul localității Racova. Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 30 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Racova, dinspre Buhuși spre Bacău, a surprins și accidentat un bărbat de 58 de ani, din orașul Buhuși, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. În urma evenimentului rutier și ca urmare a leziunilor suferite pietonul a decedat.           Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. 

PIETONII sunt sfătuiţi să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce s-au asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;Stimaţi pietoni, nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

 

Adauga un comentariu

*