Beneficiile smochinelor pentru organism

imagesCu un gust inconfundabil, o textura moale si usor crocanta datorata semintelor, smochinele sunt printre cele mai hranitoare fructe. Provin din Orientul Mijlociu si se spune ca smochinul este printre cei mai batrani copaci din lume.

Smochinele proaspete sunt foarte delicate, tocmai de aceea, in general,sunt consumate uscate.
Smochinele au, pe langa gustul delicios, si multe alte beneficii asupra organismului nostru:
Reduc colesterolul deoarece contine pectinei, o substanta ce se regaseste din plin in smochine.

Previn hipertensiunea arteriala si atacul de cord deoarece este o sursa importanta de Omega3 si Omega 6, smochinele ajuta la mentinerea unei presiuni sanguine normale.

Consumand smochine se poate reduce oboseala, imbunatati memoria si preveni anemia.

Smochinele-detoxifica-organismul-si-cresc-imunitateaBenefice in tratamentul pentru diabet sunt si frunzele de smochin (pregatite ca ceai sau ca extract de frunze) pot ajuta reduce cantitatea de insulina ceruta de organismul unui bolnav de diabet.

Diminueaza riscul de cancer deoarece au un continut important de antioxidanti, smochinele ajuta la diminuarea riscului de aparitie al cancerului, in special cancerul de prostata, de san si de colon.

Aduc organismului un aport de calciu si acestea mai contin si potasiu, potasiul fiind cunoscut pentru proprietatile sale de mentinere a calciului in organism.

Adauga un comentariu

*