Istoria transportului la Muzeul National de Istorie

2502366249_07e0f2fb00_zAstazi, 24 septembrie, se deschide pentru public , la Muzeul National de Istorie , o mica expozitie ce arata prin machete cateva etape din istoria transportului rutier, feroviar, aerian si maritim. Surpriza aceste expozitii o constituie primul automobil inmatriculat in Bucuresti – la 1900, un model belgian, fabricat la Liege-  automobilul FN Herstal – prezent in expozitie in original, nu sub forma de macheta.

Expoziție se numeste “De la inventarea roţii la nava spaţială – Istoria mijloacelor de transport”. Vizitatorii, asteptati in perioada 24 septembrie – 26 octombrie, vor putea admira machete ale unor automobile – Chevrolet Corvette, Oldsmobile model Cutless, Dacia 1300, Tractor UTB, Camion ROMAN – insa din expozitie fac parte și machete ale unor avioane precum cea a avionului “Vlaicu II” – realizată în anul 1913 – sau Macheta avionului I.A.R, ce a făcut parte din Colecția Minovici.

Aceasta expozitia este organizata de Muzeul Național de Istorie a României, sub patronajul Ministerului Culturii, în colaborare cu  Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) și Centrul de cursuri pentru părinți Parentime.

Adauga un comentariu

*