Semnificatia zile de 23 septembrie

index23 septembrie este Ziua Internationala Impotriva Exploatarii Sexuale si Traficului Femeilor si Copiilor

Ziua de 23 septembrie este, de asemenea, Ziua Internationala a Curateniei

In 1386 isi incepe domnia Mircea cel Batran in Tara Romaneasca, domnie in timpul careia se pun bazele principalelor institutii feudale ale statului.

In 1923 se pun bazele Interpol – Organizatia de Politie Criminala Internationala – odata cu reunirea la Viena a reprezentantilor politiei din 20 de tari.

In 1991 Republica Armenia este proclamata stat independent de catre sovietul supreme al tarii.

In 1998, ONU cere Belgradului, prin Rezolutia 1199, incetarea focului retragerea fortelor sale si initierea unui dialog cu albanezii din Kosovo si intoarcerea refugiatilor.

In 2002, Belgia devine a doua tara, dupa Olanda, unde intra in vigoare legea eutanasierii. Si tot in acelasi an ia nastere browser-ul  web Mozilla Firefox.

In 1861 se naste Robert Bosch, inventator german, cunoscut mai ales pentru inventarea buriilor pentru automobile.

In 1865 se naste Suzanne Valadon, pictor francez, prima femeie admisa in Société Nationale des Beaux-Arts, mama pictorului Maurice Utrillo.

In 1884 se naste Mihai Costachescu, istoric si folclorist roman, membru corespondent al Academiei Romane.

In 1930 se naste Ray Charles, muzician american.

In 1941 se naste Sofia Vicoveanca, interpreta romana de muzica populara.

In 1943, se naste Julio Iglesias, cantaret spaniol. Fost fotbalist profesionist al echipei Real Madrid, sufera un grav accident de masina care il tine pe patul de spital doi ani. In acest timp incepe sa cante la chitara, iar in 1968 castiga un mare concurs muzical, care va reprezenta declicul in marea sa cariera muzicala.

In 1949, se naste Bruce Springsteen, cantaret american, iar in 1950, Serban Ionescu – actor roman de tearu si film.

In 1939 moare Sigmund Freud, neurolog si psihiatru, cunoscut drept parintele psihanalizei, iar in 2013, Geo saizescu – regizor, scenarist si actor roman.

Adauga un comentariu

*